EGM’den provokasyon paylaşım açıklaması. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medyada provokasyon içerikleri yayınlayan 1129 hesap yöneticisinden 621'i hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi. Gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

EGM'den yapılan açıklamaya göre Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, suç ve suçlularla mücadele için internet üzerinden 7/24 sanal devriye faaliyetleri yürütüyor.

Deprem sonrası toplumda korku ve panik yaratmak amacıyla sosyal medya platformlarını tahrik ettiği değerlendirilen 1129 hesap yöneticisinden 621'i hakkında yasal işlem başlatıldı.

[caption id="attachment_6723" align="alignnone" width="818"]EGM’den provokasyon paylaşım açıklaması EGM’den provokasyon paylaşım açıklaması[/caption]

154 zanlıdan 29'u Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda tutuklandı. Öte yandan, depremzedelere yardım etmek isteyenlerin iyi niyetini suiistimal etmek amacıyla kurulduğu belirlenen ve "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık yapan 81 internet sitesi kapatıldı.

Ankara'daki konserlere soruşturma! Ankara'daki konserlere soruşturma!

Güncel resmi kurumların adını kullanan veya taklit eden vatandaşlardan para talep eden 15 sosyal medya hesabı hakkında gerekli işlemler yapıldı. "Deprem yardımı" adı altında yatırılması talep edilen altı kripto varlık (para) cüzdanı da donduruldu.

EGM NEDİR, NE DEMEK, AÇILIMI NEDİR?

EGM, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kısaltmasıdır. Ülkemizin en köklü teşkilatlarından biri olan EGM, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuştur. EGM, iç güvenlik hizmeti veren teşkilat olup, polisten Emniyet Genel Müdürlüğüne kadar çeşitli kademelerden oluşmaktadır. Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde çalışmaktadır.

Son verilere göre EGM'nin yaklaşık 300 bin personeli olduğu açıklandı. EGM bünyesinde birçok birim bulunmaktadır. En bilinen isimler arasında Özel Harekat Daire Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı yer alıyor.

EGM'NİN GÖREVLERİ NELERDİR?

  1. Genel emniyet ve güvenlik hizmetlerinin ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlamak,
  2. Toplumun asayiş suçlarından nasıl korunacağı konusunda kamuoyunu bilgilendirmek, çocuk ve gençlerin suça yönelmelerini ve suçta kullanılmalarını önleyici tedbirler almak.
  3. Asayiş suçlarına ilişkin bilgi ve istatistiklerin değerlendirilmesi, suç analizlerinin yapılması ve değerlendirilmesi, asayiş suçlarının önlenmesi için suçla mücadele yöntemlerinin belirlenmesi, taşra teşkilatının çalışmalarına yön verilmesi ve toplumun Türk polisine her zaman güven duymasının sağlanması.

Editör: TE Bilisim