Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?
MHP Milletvekili Baki Şimşek ehliyet affının yılbaşından önce çıkarılmasını istemişti. Ehliyet affını gündeme getiren isimlerden biri de CHP Milletvekili Özkan Yalım oldu. Şimdi ehliyetine çeşitli sebeplerle el konulan yaklaşık bir milyon sürücü ehliyet affının çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki, Ehliyet affı kimleri kapsıyor, şartları neler? Ehliyet affı çıktı mı, son durum ne? İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği konuyla ilgili detaylar.

EHLİYET AFFI KİMLERİ KAPSIYOR, ŞARTLARI NELER?

TBMM Genel Kurulunda 5 Aralık'ta başlayan ve kesintisiz 12 gün sürecek 2023 yılı bütçe maratonunda bu hafta Meclis ve 15 bakanlığın bütçesi görüşülecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçe görüşmesi 9 Aralık 2022 Cuma günü yapılacak. Bu tarihte ehliyet affının da görüşülmesi bekleniyor. Görüşme ardından ehliyet affıyla ilgili kimlerin bu aftan yararlanacağı ve şartlarının neler olacağıyla ilgili detaylarda açıklanmış olacak. EHLİYET AFFI ÇIKTI MI, SON DURUM NE? MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da Trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce af çıkarılmasını istedi. CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme getirirken, kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa’da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim