Patlıcan kapama (kıymalı) nasıl yapılır? Evde patlıcan kapama tarifi! Patlıcan kapama (kıymalı) nasıl yapılır? Evde patlıcan kapama tarifi!
Etimek tatlısı nedir nasıl yapılır? Ağız sulandıran lezzetiyle size bir lezzet şöleni yaşatan Emek tatlısına siz de bayılacaksınız! Bu tarifi misafirlere ikram edebilir veya akşam çay saatinde tüketebilirsiniz. Peki, Etimek tatlısı nedir nasıl yapılır? İşte tatlı ve yemek tarifleri arasında merak edilip sıkça araştırılan etimek tatlısı hakkında merak edilen detaylar.

ETİMEK TATLISI NEDİR?

Etimek tatlısı, Türk mutfağına ait bir tatlıdır. Etimek, kuru ekmek anlamına gelir ve genellikle Ramazan ayında iftar sofralarında sunulur. Etimek tatlısı için kuru ekmek dilimleri şerbetle ıslatılır ve üzerine ceviz, hindistan cevizi, fındık gibi malzemelerle yapılmış bir kremalı karışım dökülür. Daha sonra tatlı buzdolabında dinlendirilir ve servis edilir. Etimek tatlısı hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Etimek tatlısı, geleneksel bir Osmanlı tatlısıdır ve günümüzde hala Türk mutfağında popüler bir tatlı olarak kabul edilmektedir. Tatlı, taze ekmek yerine kurutulmuş ekmek olan etimek kullanılarak yapılır.

ETİMEK TATLISI TARİHİ

Etimek tatlısının tarihi oldukça eski olup Osmanlı dönemine kadar dayanmaktadır. Etimek, kış aylarında ekmek yapımında kullanılan fazla ekmekleri değerlendirmek amacıyla kurutulmuş bir yiyecekti. Daha sonra, etimek kurutularak yapılacak tatlılar için kullanılmaya başlandı. Bu tatlıların başlangıçta ne kadar sıklıkla yapıldığı veya tüketildiği bilinmese de, günümüzde hala popülerliğini korumaktadır. [caption id="attachment_7622" align="alignnone" width="1024"]Etimek tatlısı nedir nasıl yapılır? Etimek tatlısı nedir nasıl yapılır?[/caption]

ETİMEK TATLISI NASIL YAPILIR?

Etimek tatlısı, Türk mutfağında özellikle kış aylarında sıkça yapılan bir tatlıdır. İşte tarifi: ETİMEK TATLISI MALZEMELER:
  • 1 paket etimek
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı su
  • Üzeri için dövülmüş fındık veya ceviz
ETİMEK TATLISI YAPILIŞI:
  1. Etimekleri iri parçalar halinde kırın ve bir tencereye alın.
  2. Üzerine sütü ilave edin ve kısık ateşte etimekler sütü çekene kadar pişirin.
  3. Şeker ve yarım su bardağı suyu ilave ederek karıştırın.
  4. Ardından tarçını da ekleyin ve karıştırın.
  5. Etimekler şekerli suda kıvam alana kadar pişirin.
  6. Son olarak ceviz veya fındık parçalarını da ekleyip karıştırın.
  7. Tatlıyı servis yapacağınız kaselere paylaştırın ve üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun! Evde yapılabilecek tatlı, pasta ve yemek tarifleri hakkındaki tüm bilgileri öğrenmek için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim