Gazze'ye sağlık yardımı! Sağlık Bakanı Koca, Gazze'deki sağlık yardımı için Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile bir araya geldi. Koca, işbirliği için planlama ve koordinasyon çalışmalarına başlama aşamasına geldiğimizi ifade etti.

GAZZE'YE SAĞLIK YARDIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'deki hastane saldırılarına ilişkin uluslararası muhataplarıyla temaslarını sürdürdüğünü sosyal medya hesabından duyurdu. Bu kapsamda, Ürdün Haşimi Krallığı Sağlık Bakanı Al-Hawari ile gerçekleştirdiği görüşmeye değindi.

Görüşmede, iki ülke arasında işbirliği yapma niyeti olduğunu ve bu doğrultuda planlama ve koordinasyon çalışmalarına başlanacağını açıklayan Koca, ayrıca mevkidaşı Al-Hawari'yi, diğer ülkelerin sağlık bakanları ve Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey yöneticileriyle yaptığı görüşmeler hakkında bilgilendirdi.

Koca, şunları ekledi:

"Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimize yardımcı olabilmek amacıyla koordinasyon içerisinde işbirliği teklifinde bulunduk. Sahra hastanesi kurulumu, yaralıların ülkemize hava yoluyla nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini gibi konularda hazır olduğumuzu, aynı şekilde Ürdünlü mevkidaşıma ilettiğimiz gibi. Kendisi, Türkiye'nin işbirliği önerisini takdirle karşıladı. Görüşmemiz sonucunda, işbirliği alanlarında planlama ve koordinasyon çalışmalarının başlatılabilmesi için Türkiye ve Ürdün yetkililerinin çevrim içi toplantılarla istişareye hemen başlamaları ve gerekirse fiziki çalışmalara başlamaları konusunda mutabık kaldık. Bu süreçte, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye ve Ürdün ülke ofislerinin de koordinasyon çalışmalarında bize destek olacağına dair bir anlayış birliği oluştu."

Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Bu gelişmeler, Türkiye ve Ürdün arasındaki işbirliğinin Gazze'deki sağlık krizine çözüm sağlamaya yönelik önemli bir adım olduğunu gösteriyor.

Bakan Koca'nın açıklamasına göre, Gazze'de 4 hastane faaliyetsiz durumda bulunuyor. Ayrıca, elektrik kesintileri ve yakıt sıkıntısı nedeniyle 14 sağlık merkezi hizmet veremiyor. Tıbbi yardımların ulaşmasına engel olunuyor ve bu durum insanların yardıma erişimini zorlaştırıyor. 13 gündür insanlık ve merhamet engelleniyor, bu durumla mücadele etmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Editör: Haber Merkezi