Sporseverlerin merakla takip ettiği Avrupa futbolu heyecanla başladı. 2022 Dünya Kupası'nın ardından Premier Lig'de sezon, bugün oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. Sezonun en yoğun fikstürüne sahne olacak Boxing Day'de arka arkaya karşılaşmalar. Boxing Day öncelikle bir alışveriş tatili olarak biliniyor. Peki, Hediyeleşme Günü (Boxing Day) nedir, ne demek? Hediyeleşme Günü ne anlama geliyor? İşte Boxing Day tarihçesi! Boxing Day öncelikle bir alışveriş tatili olarak biliniyor. Hediyeleşme Günü (Boxing Day), adını Kraliçe Victoria'nın 1800'lerde tahta çıkmasıyla almıştır. İşte Hediyeleşme Günü (Boxing Day) nedir, ne demek sorusunun yanıtı. HEDİYELEŞME GÜNÜ (BOXİNG DAY) NEDİR, NE DEMEK? Hediyeleşme günü (Boxing Day), Noel Günü'nden sonra kutlanan bir bayramdır. Yoksullara hediye vermek için bir tatil olarak ortaya çıkmasına rağmen, bugün Hediyeleşme günü öncelikle bir alışveriş tatili olarak biliniyor. Büyük Britanya'da doğan Boxing Day, daha önce Britanya İmparatorluğu'nun bir parçasını oluşturan bir dizi ülkede kutlandı. Günün aynı zamanda dini bağlantıları da vardır. İrlanda'da ve İspanya'nın Katalonya bölgesinde Aziz Stephen Günü olarak kutlanır. Hediyeleşme Günü (Boxing Day) BOXİNG DAY TARİHÇESİ! Hediyeleşme Günü (Boxing Day), adını Kraliçe Victoria'nın 1800'lerde tahta çıkmasıyla almıştır ve boks sporuyla hiçbir ilgisi yoktur. Bu isim, zenginlerin fakirlere vermek için hediyeler topladığı bir zamandan geliyor. Hediyeleşme Günü geleneksel olarak hizmetçilerin izin günüymüş - efendilerinden özel bir Noel kutusu aldıkları bir gün. Hizmetçiler ayrıca Noel kutularını ailelerine vermek için Noel Günü'nde eve giderlermiş.

Boxing Day, her zaman Noel'den sonraki gün kutlanan resmi tatildir. Tarihsel olarak, daha az şanslı olanlara hediye verme zamanıydı, ancak günümüzde daha çok alışveriş yapma ve indirimlerden yararlanma günü olarak biliniyor. Boxing Day, Büyük Britanya'da ortaya çıktı ve daha sonra bir noktada Britanya İmparatorluğu'nun bir parçası olan çeşitli ülkelerde kutlandı.

Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi

Boxing Day, İngiltere, İrlanda, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve bazı diğer ülkelerde kutlanan bir tatildir. Boxing Day, Noel gününden sonraki ilk iş günüdür ve genellikle 26 Aralık'ta kutlanır.

Bu gün, köklü bir geçmişe sahiptir ve tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Ancak genellikle, tarihi İngilizce geleneklerine dayandırılır. Boxing Day ismi, tarihsel olarak, kiliselerde toplanan bağışların kutulara konulduğu gün olarak bilinir. Bugün, birçok insan için Noel tatili süresince çalışan hizmet sektörü çalışanlarına tatil yapma fırsatı sunar. Boxing Day ayrıca, birçok insanın Noel hediyelerini indirimli fiyatlarla satın almak için alışveriş yapabileceği bir gün olarak da kabul edilir. Ayrıca, birçok insan için futbol, ragbi veya kriket gibi spor karşılaşmaları da bu gün için özel olarak programlanır.
Editör: TE Bilisim