Eğer sıcak içecekleri seviyorsanız, dikkate almanız gereken önemli detaylar bulunuyor. Birçok bitkisel ürünü çay olarak tüketmek isteyebilirsiniz, ya da sıcak içeceğin rahatlatıcı veya faydalı etkilerinden yararlanmak isteyebilirsiniz. Ancak uzmanlar, özellikle içeceklerin sıcaklığına dikkat etmeniz gerektiği konusunda uyarıyorlar.

İçecekleri nasıl tükettiğimiz kanseri büyük ölçüde etkiliyor2

Çayın ilk yudumu genellikle çok keyifli olabilir, ancak içmeden önce bir süre beklemek içeceğinizi daha keyifli hale getirebilir ve sizi içerken daha fazla içine çekebilir.

İçecekleri nasıl tükettiğimiz kanseri büyük ölçüde etkiliyor3

Dr. Deborah Lee, içeceklerin çok sıcakken tüketilmesinin yemek borusu için olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Çeşitli araştırmalar, sıcak çay tüketiminin yemek borusu kanseri riskini artırabileceğini gösterdiği konusunda bilgi veriyor.

İçecekleri nasıl tükettiğimiz kanseri büyük ölçüde etkiliyor

Prof. Dr. Yavuz: En İdeal Maske Takma Zamanındayız Prof. Dr. Yavuz: En İdeal Maske Takma Zamanındayız

Sıcak çay gibi sıcak içeceklerin tüketilmesinin yemek borusu endotelinin (yemek borusunu kaplayan hücrelerin) yanmasına neden olabileceği ve bu durumun hücresel hasara ve iltihaplanmaya yol açarak sonuçta olumsuz etkilere sebep olabileceği belirtiliyor.

Editör: Yağmur Sezgin