SpaceX, son zamanlarda gerçekleştirdiği roket fırlatmalarıyla dikkat çekiyor. Son fırlatma, şirketin bir yıl içinde rekor sayıda roket fırlattığı başarısını gösterdi. Detaylar haberimizde!

Bir yıl içerisinde 200 farklı roket fırlatıldı!

SpaceX, Elon Musk'ın önderliğinde önemli bir performans sergiliyor. Şirket, 2023'te 100'e yakın görev gerçekleştirerek dikkat çekici bir performans sergiledi. Bununla birlikte uzay çalışmalarına katkı sağlayan diğer özel şirketler ve devlet kurumları da sektörde aktif rol oynuyor.

Uzayı gözlemleyen Jonathan McDowell, insanların yılda 200'den fazla roket fırlattığını belirtti, bu da bir rekora işaret ediyor. Ancak bu durumun hem olumlu hem de olumsuz etkileri bulunuyor.

İnsanoğlu fırlattığı roketle rekor kırdı1

Hogwarts Legacy'den beklenmeyen rekor! Hogwarts Legacy'den beklenmeyen rekor!

İnsanlığın roket teknolojisindeki ilerlemesi önemli bir başarı olabilir, ancak çevresel etkileri göz ardı etmemek gerekir. London College Üniversitesi'nden bir ekip, roketlerin atmosfere saldığı karbon parçalarının diğer kaynaklara kıyasla 500 kat daha güçlü olduğunu belirtti. Bu durum, küresel ısınma açısından endişe verici olabilir.

Açıklamasında, “Roket fırlatmaları uçak endüstrisinden kaynaklanan sera gazı ve hava kirletici emisyonlarla karşılaştırılıyor. Roket fırlatmalarından kaynaklanan kurum parçacıkları, uçaklara ve Dünya’ya bağlı diğer kaynaklara göre çok daha büyük etkiye sahip. Şu anda gerçekten ihtiyacımız olan şey, hızla büyüyen bu endüstriyi düzenlemek için en iyi strateji konusunda uzmanlar arasında bir görüşme.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Yağmur Sezgin