Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısıyla en büyük sosyal medya platformu Instagram, sürekli olarak önemli yenilikler almaya devam ediyor. Son dönemlerde kullanıcıların talepleri doğrultusunda çalışmalar yürüten Instagram, şimdi ise gizli hesapları kullananlar için bir özellik üzerinde testler gerçekleştiriyor. Bu yeni özellik ile kullanıcılar, gizli hesaplara takip isteği gönderirken neden takip etmek istediklerini belirtebilecekler. Bu sayede kullanıcılar, daha anlamlı ve şeffaf bir şekilde takip isteklerini iletebilecekler. Instagram'ın bu gelişme ile platformu daha kullanıcı dostu ve güvenli hale getirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

INSTAGRAM GİZLİ HESAPLAR İÇİN YENİ ÖZELLİK

Son zamanlarda Instagram, gizliliğe verdiği önemi artırdı. Şirket, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir güncellemeyle sizi takip etmeyen kişilerden gelen mesajları istek olarak göstermeye başladı. Ardından okundu bilgisini gizleme özelliği üzerinde de çalışmaya başladı. Şimdi ise Instagram‘ın gizlilik odaklı bir özelliğe daha kavuşacağı ortaya çıktı. Yapılan testlerde, gizli hesaplara takip isteği gönderirken bir sebep belirtme özelliğinin kullanıcılar arasında olumlu bir geri dönüş aldığı gözlemlendi. Bu özellik, kullanıcıların daha şeffaf ve anlamlı takip istekleri göndermelerine olanak tanıyarak gizlilik konusundaki endişeleri azaltmayı hedefliyor. Instagram'ın bu yönde attığı adımlar, platformun kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçladığını gösteriyor.

Erzincan'da maden felaketi! Erzincan'da maden felaketi!

Mobil uygulama uzmanı Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, Instagram‘ın söz konusu yeni özelliğini ortaya koydu. Bu özelliğe göre kullanıcılar, artık bir kişiye takip isteği attıklarında, bu isteği gönderirken bir neden belirtmek zorunda olacaklar. Bu gelişme, Instagram'ın kullanıcılar arasındaki etkileşimi daha anlamlı ve şeffaf hale getirmeyi amaçlayan bir adım olarak değerlendirilebilir.

Instagram, gizlilik odaklı bir özelliği test ediyor. Kullanıcılar artık takip isteği gönderirken bir neden belirtmek zorunda kalacaklar. Ancak detaylar henüz net değil, özel bir mesaj mı yazılacak yoksa mevcut seçenekler arasından mı seçim yapılacak bilinmiyor. LinkedIn'da benzer bir özellik bulunsa da, Instagram'da bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Bu yeni özellikle birlikte, kullanıcılar profil fotoğrafının yakınlaştırılmasını devre dışı bırakma seçeneğine de sahip olacaklar. Instagram'ın bu adımlarla gizliliğe ve kullanıcı kontrolüne daha fazla vurgu yapmayı amaçladığı görülüyor.

Editör: Yağmur Sezgin