Intel, bugün gerçekleştirdiği "Her Yerde Yapay Zeka" etkinliğinde, veri merkezi, bulut, ağ iletişimi, uç ve kişisel bilgi işlem (PC) gibi farklı alanlarda kullanılacak, yapay zeka çözümlerini geliştirmek amacıyla tasarlanmış yenilikçi ürünlerini tanıttı.

INTEL YAPAY ZEKA GELİŞİMİNİN YOLUNU AÇIYOR

Açılış konuşması, Intel'in ürün yelpazesine eklenen iki önemli gelişmeyi vurguluyordu; her biri işlemci teknolojisi ve yapay zeka yeteneklerinde önemli ilerlemeler sunan bu yeni eklemeler, etkinliğin odak noktalarından biriydi.

Çin, Yapay güneş için şirket kuruyor! Çin, Yapay güneş için şirket kuruyor!

Birincisi, Intel Core Ultra mobil işlemci ailesi, Intel'in tarihinde bir dönüm noktası olarak nitelendirilebilecek ilk ürün. Bu işlemci ailesi, Intel'in tarihsel bir mimari değişimine işaret ediyor ve şirketin şimdiye kadar ürettiği en verimli işlemci olarak öne çıkıyor.

Intel eni yapay zeka ürünlerini tanıttı1

Daha da önemlisi, kişisel bilgisayarların yapay zeka yeteneklerinin mükemmel bir şekilde entegre edildiği "Yapay Zekalı Bilgisayar" çağının başlangıcını müjdeliyor. Bu, Intel'in yapay zekayı günlük bilgi işlem deneyimlerine entegre etme ve kullanıcı etkileşimi, özelleştirme ve üretkenlik açısından yeni olanakların kapısını aralama kararlılığını vurguluyor.

Teknoloji devi, kişisel bilgi işlemde yapay zeka odaklı gelişmeleri tamamlayan 5. Nesil Intel Xeon işlemci ailesini de tanıttı. Bu işlemci ailesi, her çekirdeğe entegre edilen yapay zeka hızlandırma ile dikkat çekiyor; genel bilgi işlem kapasitesini artırırken, aynı zamanda yapay zeka performansında önemli gelişmeler sağlamak üzere özel olarak tasarlanmış.

Intel eni yapay zeka ürünlerini tanıttı2

Şirket, çekirdek seviyesinde yapay zeka hızlandırmasıyla bilgi işlem verimliliğinde büyük ilerlemeler kaydetmeyi ve bu işlemcileri veri merkezleri ve diğer bilgi işlem ortamlarında kullanan işletmeler ve kuruluşlar için maliyetleri azaltmayı hedefliyor. Bu yeni ürünlerin temel stratejik odak noktalarından biri, yapay zeka işleme gücünü verilerin üretildiği ve kullanıldığı yerlere getirmek.

Intel, yapay zeka yeteneklerini genişleterek kendini kapsamlı bir yapay zeka çözümleri sağlayıcısı olarak konumlandırıyor.

Editör: Yağmur Sezgin