Intel, işlemci sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak büyük bir yatırım için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, İsrail'de gerçekleştireceği yatırım için uzun süredir çaba sarf ediyor. İsrail devleti ise bu teknoloji şirketine yönelik önemli destekler sağlamaya hazırlanıyor.

İsrail, Intel şirketine 3,2 milyar dolarlık hibe verecek

Intel, İsrail'in kuzeyinde dev bir çip tesisini hayata geçirmek üzere önemli adımlar attı. Bugün yapılan ortak açıklama ile iş birliği resmiyet kazandı. Bu çerçevede İsrail, 25 milyar dolarlık tesisi için Intel şirketine 3,2 milyar dolarlık bir hibe sağlama kararı aldı.

intel

Gazze'den 42 km uzaklıkta bulunan Kiryat Gat tesisini genişletme projesi olarak da adlandırılan bu yatırım, ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında duyurulmuştu. Intel ve İsrail, fabrikanın 2027'de açılmasını ve en az 2035'e kadar faaliyet göstermesini planlıyor. Yapılan hibe desteğinin yanı sıra Intel, vergi oranını yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltmeyi kabul etti.

Milli uçak gemisinin tasarım faaliyetleri incelendi Milli uçak gemisinin tasarım faaliyetleri incelendi

Pat Gelsinger'ın CEO olduğu dönemde Intel, rakiplerini geride bırakabilmek adına üç farklı kıtada yatırımlar yaptı. Ancak İsrail'e yapılan bu yatırım, şirketin en büyük yatırımı olarak dikkat çekiyor. Şu an tesislerde 11,700 kişi istihdam ediliyor.

Editör: Yağmur Sezgin