Türksat 5A'dan sonra gözler Türksat 6A'da Türksat 5A'dan sonra gözler Türksat 6A'da

Apple'ın 2024 yılında iPhone modellerinin ekran boyutlarını değiştireceği iddia ediliyor. En son sızıntılara göre, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max modellerinin belirgin şekilde daha büyük ekranlara sahip olacağı söyleniyor. Peki, Apple neden daha büyük ekranlara yöneliyor?

iPhone 16 Pro serisinde ekranlar büyüyor

Çin'deki Apple fabrikalarından gelen yeni bilgilere göre, iPhone 16 Pro'nun 6,3 inç ve iPhone 16 Pro Max'in ise 6,9 inç ekranlarla geleceği ortaya çıktı. Bu, önceki iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerindeki 6,1 inç ve 6,7 inçlik ekranlara kıyasla bir büyüme anlamına geliyor.

Iphone1

Ekran boyutlarının artırılacağı ancak Pro modellerinin kalınlığının değişmeyeceği bildirildi. Bununla birlikte, ekranın büyümesiyle cihazın boyutlarının da genişleyeceği belirtildi. Apple'ın üç nesil boyunca iPhone 16 ile ekran boyutlarını neden değiştirmek istediği belirsiz.

iPhone 16 ve 16 Plus modellerinin sırasıyla 6,1 inç ve 6,7 inç ekran boyutlarını koruyacağı iddia ediliyor. Ancak raporlar, Apple'ın 2025 yılında iPhone 17 serisiyle birlikte tüm cihazları için daha büyük ekran boyutlarını uygulayabileceğini gösteriyor.

Önceki sızıntılara göre, iPhone 16, 16 Plus, Pro ve Pro Max modellerinde A18 işlemcisi bulunacak. İşletim sisteminde, Tahiti kod adlı A18 işlemcisi tüm modellerle ilişkilendirilmiş durumda.

iPhone 16 lansmanına henüz 8-10 aylık bir süre olduğunu unutmamak önemli. Bu durum, planların değişebileceği anlamına geliyor. Ancak sızıntılar, Apple'ın 2024'te daha büyük ekran boyutlarına geçmek istediğinin bir işareti olarak değerlendirilebilir.

Editör: Yağmur Sezgin