İstanbul, Türkiye'nin en büyük ve kalabalık şehri olmasına rağmen uzun süren kurak ve sıcak günlerin ardından vatandaşlar endişeli bir bekleyiş içindeydi. Ancak sonunda bu bekleyiş sona erdi. İstanbul'un barajlarındaki doluluk seviyeleri, her geçen gün biraz daha artarak yükselmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda baraj doluluk oranları yüzde 16'lara kadar düşmüştü. Fakat şehirde etkili olan sağanak yağışlar, bu tehlikeli seviyelerin üzerine çıkmasını sağladı.

Bu durum, İstanbul'un su kaynaklarındaki olumlu bir değişikliği yansıtıyor. Şehirdeki baraj doluluk oranlarının artması, uzun süren kuraklık döneminin ardından rahatlama getiriyor ve su stoğunun güçlenmesine yardımcı oluyor.

Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek! Kırmızı kitap olarak biliniyor…Gizli anayasa güncellenecek!

İSKİ İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANI BELLİ OLDU

İstanbul'un barajlarının doluluk oranları, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından günlük olarak internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyuruluyor.

İSTANBUL BARAJLARINDA SON DURUM

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin verilerine göre, 20 Aralık Çarşamba günü itibariyle İstanbul'un barajlarında doluluk oranı 47.45 olarak kaydedildi.

BARAJLARDAKİ SON DURUM

Ömerli yüzde 67,85

Darlık yüzde 60,9

Elmalı yüzde 88,62

Terkos yüzde 38,81

Alibey yüzde 61,59

Büyükçekmece yüzde 39,71

Sazlıdere yüzde 30,74

Istrancalar yüzde 98,03

Kazandere yüzde 44,2

Pabuçdere yüzde 26,24

Editör: Yağmur Sezgin