Yılın yeni başlangıcında, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, vatandaşlar hava durumunun ne zaman değişeceğini ve kar yağışının başlayacağını merak ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından paylaşılan bilgilere göre, soğuk hava 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren etkisini göstermeye başlayacak. İşte, İstanbul'a kar yağışıyla ilgili detaylar...

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehrin pazartesi akşamından itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceğini ve salı ile çarşamba günleri kar yağışının beklendiğini duyurdu.

AKOM'DAN KAR AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da bugün 12 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları, öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacak. Açıklamada, gün içinde ve hafta boyunca lodos yönlü rüzgarın ılık hava getireceği belirtilirken, rüzgarın saatte 20 ila 45 kilometre hızla esmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, lodosun getirdiği ılık havanın pazartesiye kadar sürmesinin beklendiği, ancak hafta başı akşam saatlerinden itibaren İstanbul'un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği kaydedildi. Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceği belirtilen açıklamada, 9 Ocak Salı günü kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba günü ise kent genelinde kar yağışının beklendiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında 12 bine yakın personel ve 3 binden fazla iş makinesinin görev yapacağı belirtildi.

NTV METEOROLOJİ EDİTÖRÜ ÇALIŞKAN SON DURUMU AÇIKLADI

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, NTV canlı yayınında son durumu paylaştı. Çalışkan, gelecek hafta salı günü İzlanda üzerinden önce Balkanlar, Rusya tarafına oradan da Türkiye'ye soğuk hava dalgası ineceğini belirtti. Sıcaklıkların bugüne kıyasla 10-15 derece düşeceğini ve bu soğuk hava dalgasının bir hafta boyunca etkili olacağını aktaran Çalışkan, özellikle Karadeniz ve İç Anadolu'da salı, çarşamba ve cumartesi günleri kar yağışının beklendiğini söyledi. Ayrıca, kardan daha çok kuru soğuğun da olacağını vurguladı. Bu metin, NLP, LDA ve LSI algoritmaları kullanılarak özgünleştirilmiştir.

"SALI GÜNÜ SULU KAR İHTİMALİ YÜKSEK"

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul için salı günü sulu kar ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirerek, "Belki gecesinde kara dönebilir. İstanbul için net olarak kar tahmininin pazar günü yapılması gerek. Hava tahmini çok hızlı bir şekilde değişebiliyor." ifadelerini kullandı.

“İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı! “İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı!

METEOROLOJİ HAVA TAHMİN RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 7 günlük hava tahmin raporuna göre, önümüzdeki hafta yurt genelinde kar yağışı etkili olacak.

MGM'nin 7 günlük hava tahmin raporuna göre, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacak. Tahminlere göre, bu soğuma ile birlikte kar yağışı da görülecek.

Editör: Yağmur Sezgin