Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz

Kış lastiği ne zaman hangi gün takılacak? 2023 Kış lastiği hangi araçlarda zorunlu? Kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağı ve hangi araçlar için zorunlu olduğu, hem yolcu hem de ticari araç sahipleri tarafından merak edilmeye başlandı. Can ve mal güvenliğini korumak amacıyla hayata geçirilen kış lastiği takma zorunluluğu uygulamasının başlangıç tarihi, dikkatle beklenen bir konu haline gelmiştir.

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN HANGİ GÜN TAKILACAK?

Ticari araçlarla yapılan şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı için kış lastiği kullanma zorunluluğu her yıl 1 Aralık tarihinde başlamaktadır. Bu kurala göre, yolcu ve eşya taşıyan araçlar, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanmak durumundadır. Bu önlem, güvenli sürüş koşullarının sağlanması ve kazaların önlenmesi amacıyla alınmaktadır.

2023 KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu olmasa da, can ve mal güvenliği ile sorunsuz bir seyahat için kış koşullarına uygun lastiklerin kullanılması son derece önemlidir.

Bu uygulama, kış aylarında yolların kapanmasını ve insanların mağduriyet yaşamasını engellemek amacıyla hayata geçirilmiştir. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine göre daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlar. Bu nedenle, kış lastikleriyle donatılmış araçlar, olumsuz hava koşullarında daha güvenli bir sürüş deneyimi sunar ve bu uygulama trafik güvenliğini artırmayı hedefler.

Editör: Haber Merkezi