Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 87. yıl dönümü, Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma töreniyle anıldı. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ülkü Sakalar, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Deniz Köken, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mehmet Akif Ersoy'un torunu, yazar Selma Argon gibi önemli isimler ve birçok öğrenci katıldı.

b2a5beed-e4yb2tsiz5epic78c52ed

Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz

Anma programı Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 87. yılı anma programı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda dualar edildi ve Mehmet Akif Ersoy'un kabrine karanfil bırakıldı.

ec4e9221-hn0svue32k5gf2sd7xklus

'Mehmet Akif'i anlamak çok önemli'

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, gençlerin Mehmet Akif'i iyi tanıması gerektiğini vurgulayarak, onun anlaşılmasının önemine dikkat çekti. Argon, Mehmet Akif'in yaşadığı dönemin çalkantılı olduğunu belirterek, o günkü insanların vatanı emanet etmek için nasıl çaba gösterdiklerini ve Mehmet Akif'in manevi lider olarak nasıl çağrıldığını anlattı. Onun özverili görev anlayışının, Mustafa Kemal Paşa tarafından nasıl takdir edildiğini ve görevini nasıl eksiksiz yerine getirdiğini vurguladı. Argon, gençlerin o dönemi iyi anlamalarını ve bu büyük fedakarlıkları takdir etmelerini önerdi.

Editör: Yağmur Sezgin