Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'ndaki olayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üstlendiği görevleri kararlılıkla yerine getirdiği ve köklü bir disiplin geleneğine sahip olduğu vurgulandı. Ordunun disiplin üzerine kurulu olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun disiplini temel aldığı belirtildi. Açıklamada, disiplini bozacak herhangi bir kişi, olay veya duruma izin verilmeyeceği vurgulandı ve disiplini korumanın öncelikli olduğu ifade edildi.

"Derhal idari soruşturma başlatılmıştır"

Açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedî başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 85'inci yıl dönümünde yaşanan hadiseye ilişkin, her disiplin ihlali gibi, adli soruşturma yanında derhal idari bir soruşturma başlatıldı." ifadeleri paylaşıldı. Ayrıca, milli anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda uygun davranmanın disiplinle ilgili olduğu belirtildi. Mevzuata uygun davranmamanın disiplinsizlik olduğu vurgulanırken, yetki ve sorumluluğun dışında suç teşkil edecek nitelikte müdahale etmek veya davranmak da disiplinsizlik olarak değerlendirildi.

Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı Somali denizlerini Türkiye koruyacak! Anlaşmanın üç önemli detayı

Geçici görevden uzaklaştırma kararı alındı

"Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu Madde 29'un 'Disiplinsizlik veya suç teşkil edebilecek bir fiili nedeniyle yapılan inceleme ve araştırmanın sağlıklı devam etmesi için görevde sakınca görülen personel, geçici olarak uzaklaştırılabilir' hükmüne atıf yapılarak, olayın sorumlusu olan personel için Geçici Görevden Uzaklaştırma Kararı alındığı belirtildi. Ayrıca, kamuoyunda yanlış yansıtılan bilgilerin aksine, henüz kesin bir disiplin işlemi olmadığı ve Yüksek Disiplin Kurulu süreci ve adli soruşturmanın tamamlanıncaya kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne zarar verebilecek olumsuz algılara sebebiyet verebileceği vurgulandı."

Editör: Yağmur Sezgin