Güncel

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak cezaevine gönderildi

Abone Ol
Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yıkılan binalarla ilgili soruşturma sürüyor. Kavak, İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilçede meydana gelen depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı.

GAZİANTEP'TE 14.000 BİNA AĞIR HASAR GÖRDÜ

Gaziantep'te 210.000 bina vardı. Depremde bu binaların 3.364'ü yıkılmış, 5.343 konut ise etkilenmiştir. Toplamda 14.341 bina ağır hasar gördü veya yıkıldı, 24.358 konut etkilendi. Bu kategorideki ticarethane sayısı 6 bin 146, ahır sayısı bin 807 oldu. Raporda, Gaziantep'te 64.573 adet bağımsız bölümden oluşan 27.165 adet yapının tespit edilemediği belirtildi. Nurdağı 1.743 bina ile en çok yıkıma sahip olurken, onu 1.090 bina ile İslahiye izledi. Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde yıkılan bina kaydedilmedi.

BAŞKAN İKEN ŞİRKETİ KARDEŞİNE DEVRETTİ

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gaziantep'in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, savcılığın depremlerde yıkılan binaları sorgulamasının ardından tutuklanması için nöbetçi hakimliğe sevk edildi. İslahiye Adliyesi'nde görevli hakim, Kavak'ı tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Ökkeş Kavak Kimdir?

Ökkeş Kavak kimdir? Üniversiteden su ürünleri mühendisi olarak mezun olan Kavak, 31 Mart 2019'da AKP adayı olarak girdiği yerel seçimlerde Nurdağı Belediye Başkanı seçilen bir Türk siyasetçidir. Üniversiteyi su ürünleri mühendisi olarak bitirmiş ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) aday olarak göreve başlamıştır. 1990 yılında Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Su Ürünleri Yüksek Mühendisi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi önlisans derecesi ile mezun oldu.2003 yılından itibaren Nurdağı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 2004 yılından itibaren Nurdağı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan Ökkeş Kavak, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.