Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı iddialarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özel, "Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de aynı konuda dün yaptığı açıklamada, "Bornova Anadolu Lisesi kampüsüyle ve korusuyla bir bütündür. İzmir’in bu eşsiz mirasının şantiyeye çevrilerek talan edilmesine asla müsaade edemeyiz. Kampüsümüzün yaşaması için direnen tüm öğrencilerin ve velilerin yanındayım” ifadelerini kullanmıştı.

Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Bornova Anadolu Lisesi

Ne olmuştu?

Yeniçağ Haber Müdürü Fatih Ergin, İzmir'de Bornova Anadolu Lisesi’nin korusuna Suriyeli çocuklar için anaokulu yapıldığına dair bir haber yayımlamıştı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise habere yönelik açıklama yaparak, BAL arazisine ihtiyaç nedeniyle anaokulu inşa edildiğini belirtmiş, ancak okulun Suriyeli çocuklara özel olmadığını açıklamıştı.

Bornova Anadolu Lisesi1

Editör: Yağmur Sezgin