Market poşetleriyle ilgili yeni bir karar alındı, bu da önemli bir gelişme. Türkiye'de 2019'dan beri devam eden ve 25 kuruşa satılan bu poşetlerle ilgili alınan yeni kararın ne yönde olduğunu merak ediyor musunuz?

Evlenecek çiftlere faizsiz kredi hazırlıkları tamamlandı Evlenecek çiftlere faizsiz kredi hazırlıkları tamamlandı

KATILIM PAYI ARTIRILDI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2024 için geri kazanım katılım paylarını Çevre Kanunu'na göre belirledi. Bu yeni tutarlar, 2024'te geçerli olacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğe göre, plastik alışveriş poşetlerinin geri kazanım katılım payı 60 kuruşa yükseltildi. Ancak tüketiciye satış fiyatı olan 25 kuruş değişmedi.

İçecek ambalajları için ise 0,33 litrelik içecekler için 6 kuruş, 1,5 litre ve üzeri olanlar için 24 kuruş, kutu içecekler için ise 18 kuruş geri kazanım katkı payı öngörüldü.

Ayrıca, lastik, akü ve çinko karbon pil gibi ürünlerde geri kazanım katkı payı belirlendi: Binek araç lastiği için 19 TL, akü için 190 kuruş/kg, çinko karbon pil içinse 19 TL/adet. Bu düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Editör: Yağmur Sezgin