Regaip Kandili günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl yapılır? İslam aleminde Hicri takvime göre her yıl ecep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaip Kandili olarak idrak ediliyor. Bu sene 11 Ocak'a denk gelen bu özel günü oruçlu geçirmek isteyenler "Regaip Kandili orucu hangi gün ve kaç gün tutulur?" sorusuna yanıt arıyorlar.

REGAİP KANDİLİ GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesidir. Recep ayı, dinimizde önemli bir aydır. Peygamberimiz (s.a.s.) Recep ayında oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Regaip Kandili'nde de oruç tutmak sünnettir. Kandil geceleri, Müslümanlar için önemli gecelerdir. Bu gecelerde ibadet etmek, dua etmek, Kur'an okumak ve iyilik yapmak çok faziletlidir.

REGAİP KANDİLİ ORUÇ NİYETİ NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Regaip Kandili orucunun niyeti için şu açıklamayı yapmıştır: "Regaip Kandili orucu, nafile bir oruçtur. Bu oruç için, 'yarınki Regaip Kandili orucuna niyet ettim' şeklinde niyet etmek yeterlidir. Ayrıca, 'Allah rızası için Regaip Kandili orucuna niyet ettim' şeklinde de niyet edilebilir."

20 rekâtlı recep ayı namazı nasıl kılınır? Recep ayı namazı niyet nasıl edilir? 20 rekâtlı recep ayı namazı nasıl kılınır? Recep ayı namazı niyet nasıl edilir?

Editör: Yağmur Sezgin