Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamındaki yatırım teşviklerine ilişkin detaylar paylaşıldı. Kararda, insansız hava araçları ve akıllı sistemler üreticisi BAYKAR'a yönelik olarak yeni veya ilave bir devlet destek unsuru bulunmadığına vurgu yapıldı. Ayrıca, BAYKAR'ın gerçekleştirdiği yatırımın sadece İstanbul'u kapsadığı ve buna Edirne ve Tekirdağ'ın ilave edildiği belirtildi.

Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret

Cumhurbaşkanı Kararı çerçevesinde BAYKAR'ın proje bazlı devlet yardımlarından yararlandırılmasının uygun görüldüğü ifade edildi. Ancak, açıklamada önemli bir detay olarak BAYKAR'ın bugüne kadar bu desteklerden hiçbir şekilde faydalanmadığı vurgulandı.

BAYKAR'a yeni ve ilave bir destek yok

Bu özgün açıklama, kararın detaylarını net bir şekilde ortaya koyarak, BAYKAR'ın şimdiye kadar kullanmadığı desteklerden yararlanma kararı almasının mevcut durumu etkileyen yeni bir unsur olmadığını vurgulamıştır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın'ın yatırım teşvik uygulamalarına dair ortaya attığı iddiaların üzerine açıklama yapma zarureti doğmuştur. Yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltıcı olduğu belirtilmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın'ın yatırım teşvik uygulamalarına yönelik ortaya attığı iddialara ve yapılan itham ve karalamalara ilişkin basın açıklaması şu şekildedir:

"BAYKAR’ın bir Türk markası olarak elde ettiği başarı, milletimiz için gurur vericidir" denilen açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bugüne kadar verilen yatırım teşvik rakamları da kamuoyu ile paylaşıldı.

Editör: Yağmur Sezgin