Erzincan'da maden felaketi! Erzincan'da maden felaketi!

Seçil Erzan tutuklu mu, nerede? Seçil Erzan yakalandı mı? Son günlerde adı sıkça duyulan Seçil Erzan, ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi birçok ismi fon vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştır. Seçil Erzan'ın hayatı ve tutuklanma nedeni hakkındaki yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ederken, vatandaşlar Seçil Erzan kimdir ve kaç yaşında sorularına yanıt aramaktadır.

SEÇİL ERZAN TUTUKLU MU, NEREDE?

Futbol dünyasının tanınmış isimlerinden oluşan 18 kişiyi toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı iddiasıyla hakkında 226 yıl hapis cezası istenen bankacı Seçil Erzan'ın davası gündemdeki yerini koruyor. Eski Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in adının da geçmesi nedeniyle "Fatih Terim Fonu" olarak anılan olayın yankıları sürerken, Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu da inceleme başlattı.

İstanbul Göktürk'te düzenlenen operasyon sonucunda özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan gözaltına alındı. Bu operasyonun ardından ortaya çıkan "Fatih Terim Fonu" iddiaları dosyanın detaylarını gün yüzüne çıkardı. Ertesi gün nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarılan Erzan'ın evinde yapılan aramada, dolandırıcılık soruşturması kapsamında 80 milyon doların üzerinde bir miktarın bulunduğu ifade edildi.

Bu olay, adli sürecin hızla ilerlediği ve ünlü isimlerin karıştığı bir dolandırıcılık soruşturması olarak kamuoyunun dikkatini çekti.

SEÇİL ERZAN YAKALANDI MI?

Sanık Seçil Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.

Editör: Haber Merkezi