Sınav hazırlığı yapan öğrenciler, yoğun çalışma temposunun ardından sınav dualarını araştırmaya başladılar. Sınav öncesinde stresi azaltmak isteyen adaylar, ellerini göğe açarak dua ediyorlar ve yakınları da onları yalnız bırakmıyor, başarı dualarını araştırıyorlar. Bu dualar arasında Kalem suresi de özel bir yere sahiptir. Sınav öncesinde ve sınav anında okunan dualar, adaylara manevi destek sunmanın önemli bir yolu olarak kabul ediliyor.

Sınav duaları, her gün farklı sebeplerle sınavlara giren bireylerin yardımcısı olarak kabul edilir. İslam dininde, kişinin karşılaştığı her zorlu durum için çeşitli dualar bulunur. Sınav öncesinde, sınav anında ve sınav sırasında Allah'tan yardım ve zihin açıklığı talep etmek isteyen birçok kişi, bu duaları okumayı tercih eder. Bu nedenle, sınav öncesinde, sınav anında ve sınav esnasında okunabilecek duaları bir araya getirdik. Bu dualar, sınavlara hazırlanan bireylere manevi destek sağlamak amacıyla kullanılır.

SINAVDAN ÖNCE OKUNACAK DUA!

“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli” (10 Kere)

TÜRKÇE ANLAMI: “Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.”

Regaip Kandili günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl yapılır? Regaip Kandili günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili oruç niyeti nasıl yapılır?

SINAVA GİRERKEN HANGİ DUA OKUNUR?

“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet)

TÜRKÇE ANLAMI: “Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çıkar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”

SINAV BAŞLAYINCA OKUNACAK DUALAR NELER?

“Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû.” (10 kere)

TÜRKÇE ANLAMI: ”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.”

Editör: Haber Merkezi