Sınıf annesi nedir, maaşları ne kadar? Sınıf annesi ne iş yapar, yasaklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen-veli iletişimini sağlamak amacıyla gönüllü olarak görev alan, ancak zaman zaman veliler arasında çekişmelere ve öğretmenlere baskıya neden olan "sınıf anneliği" uygulamasını yasakladı. Artık bu tür uygulamaların kullanımına izin verilmeyecek.

SINIF ANNESİ NEDİR?

"Sınıf annesi" olarak görev alan kişiler, çocuklara okula uyum sürecinde ve beslenme saatleri gibi zamanlarda yardımcı olurken aynı zamanda öğretmenin yerine geçerek velilerle iletişime geçiyor ve bir nevi sekreterlik görevi üstleniyordu. Ancak, bu uygulama zaman zaman veliler arasında çekişmelere ve öğretmenlere baskıya neden olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklandı.

Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret

SINIF ANNESİ NE İŞ YAPAR, YASAKLANDI MI?

Tartışmalara neden olan ve para toplaması, derslere müdahil olması sebebi ile diğer velilerin dikkatini çeken sınıf annesi uygulaması MEB tarafından yasaklandı. MEB'in açıkladığı bu karar ile birlikte bazı okullarda sınıf annesi uygulamasının sona erdiğine dair duyurular da peş peşe gelmeye başladı.

Editör: Haber Merkezi