2024 yılsonu enflasyon ve dolar beklentileri yükseldi 2024 yılsonu enflasyon ve dolar beklentileri yükseldi

SSK ve Bağkur emeklisine refah payı verilecek mi? 2024 SSK ve Bağkur emeklisi refah payı alacak mı? 2,98 aylık enflasyon ile birlikte ile birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil aylık artışları yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise yüzde 37,57 oldu.

Memurlardaki bu yüzde 49,24'lik oranın yüzde 15'lik kısmı ocak zammı. Yüzde 29,78'de enflasyon farkından gelen artış. Dolayısıyla ikisinin aritmetik olarak toplanmıyor bunlar çarpımı sonucu çıkan rakam yüzde 49,25.

2024 SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ REFAH PAYI ALACAK MI?

TRT Haber'de maaş artışlarına dair değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Bu kapsamda SSK ve Bağkur emeklilerinin kök maaşlarına bu artış olacak. Hükümetin 7 bin 500 noktasında ve aradaki fark noktasında nasıl bir adım atacağını belki bugün, belki birkaç gün içerisinde görebiliriz. Ancak herhangi bir şey yapılmadığı takdirde SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışı bu. Orada bir düzenleme yapılma ihtimalini kuvvetle muhtemel değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi