2024 Asgari ücret zammıyla birlikte stajyer maaşı ne olacak, üniversite ve lise staj ücretlerine yüzde kaç bir artış gelecek? İşte bu konuda merak edilen tüm detaylar.

Okullardan işletmelere staj yapmak üzere giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti, yeni asgari ücret artış oranıyla yükseltilmiş olacak.

2024 STAJYER MAAŞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önceki asgari ücret zammı olan yüzde 34,04'ün ardından staj ücreti 2023 Temmuz'unda 3.420 TL seviyesine çıkmıştı. Yeni asgari ücret artış oranına bağlı olarak staj ücretlerinde de benzer bir artış beklenebilir.

2024 yılında staj yapacak öğrenciler, stajyer maaşlarının ne olacağını merak etmeye başladı. Asgari ücret zammı, devlet katkıları ve ödemeleri de etkileyerek yeni stajyer ücretlerini belirleyecek. Asgari ücret artış oranının duyurulmasının ardından, stajyer maaşları da belli olacak. Bu durumda, 2024 Asgari ücret zammıyla birlikte yeni stajyer maaşlarının ne olacağı ve üniversite ile lise staj ücretlerine yüzde kaç bir artış geleceği de merak edilenler arasında. Stajyer maaşı hesaplamaları 2024 için bekleniyor.

2024 STAJYER MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2024 asgari ücretine yüzde 30 zam yapılması durumunda stajyer maaşı 4.446 TL'ye, yüzde 55 zam gelmesi halinde ise 5.301 TL'ye çıkacak.

2024 yılsonu enflasyon ve dolar beklentileri yükseldi 2024 yılsonu enflasyon ve dolar beklentileri yükseldi

Staj maaşı, 2024 asgari ücretinin netleşmesiyle kesinlik kazanacak. Bu oranlara göre stajyerlerin maaşları belirlenecek.

STAJYER MAAŞI HESAPLAMA

Stajyer maaşı hesaplamalarında o yılın net asgari ücreti belirlenir ve bunun içinden asgari geçim indirimi miktarı düşülerek kalan net rakam elde edilir. Bu rakam daha sonra üçe bölünerek stajyer öğrencinin alması gereken aylık maaş miktarına ulaşılır. Bu hesaplamalar, stajyerlerin alacakları maaşların belirlenmesinde kullanılır.

Editör: Yağmur Sezgin