Bayraktar TB3'ün 2. uçuş testi tamamlandı! Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 4 saat süren 2. uçuş testini de başarıyla tamamladı.

BAYRAKTAR TB3'ÜN 2. UÇUŞ TESTİ TAMAMLANDI

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın 2. Uçuş Testini Kutluyor.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk savunma sanayisinin gurur kaynağı olan Bayraktar TB3'ün ikinci uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu. Bayraktar, bu önemli gelişmeyi takipçileriyle paylaşarak milli SİHA projelerine olan bağlılığı bir kez daha vurguladı.

Bayraktar TB3, Türkiye'nin milli ve yerli savunma sanayisine kazandırılan önemli projelerden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapabilme yeteneği ile dikkat çeken TB3, yerli üretim PD-170 motoru sayesinde deniz şartlarına uyum sağlıyor.

İlk uçuşunu Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te gerçekleştiren Bayraktar TB3, Türk mühendislerinin özgün tasarım ve teknoloji ile geliştirdiği bir SİHA örneği olarak öne çıkıyor. Selçuk Bayraktar'ın açıklamasıyla bu projenin başarıyla ilerlediği ve Türk savunma sanayisinin geleceğine büyük katkılar sağladığı bir kez daha teyit edilmiş oldu.