Erdoğan, etkinlikte yaptığı açıklamada, ''Son dönemde ülkemizin küresel siyasette artan varlığı ile ilgili pek çok makale, kitap yayınlanıyor'' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Kale Yerleşkesi'nde düzenlenen 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri'ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, etkinlikte yaptığı açıklamada, ''Ülkemizin son dönemde küresel siyasetteki artan etkisi hakkında birçok makale ve kitap yazılmaktadır'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başlıkları şunlar:

Milli İstihbarat Teşkilatı değerli mensupları ve kıymetli misafirler, sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. 4 yıl önce gerçekleştirdiğimiz kale yerleşkesi açılışı etkinliğinde bir araya gelmiştik. Tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

81 vilayetle dünyanın dört bir yanında görev yapan değerli teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. 2002 yılından beri Türkiye'nin hizmetindeyiz. Bu süre zarfında sizlerle her zaman yakın bir mesai içinde olduk. Zorlu günler geçirdik, pek çok badireyi birlikte aştık ve zorlukların üstesinden geldik.

MİT mensuplarının gayretlerine, vatanseverliklerine, vazife şuurlarına ve analiz kabiliyetlerine şahitlik ettim. Devleti için canını verecek kardeşlerimizle omuz omuza çalıştık. Gizli kahramanların özveriyle çalıştığını biliyorum. Kimi zaman ailelerinden, kimi zaman sağlıklarından fedakarlık yaparak görev yapan MİT mensuplarını tebrik ediyorum. Rabbim hiçbirinizin ayağına taş değdirmesin.

Belirsizliklerin arttığı bu dönemde ülkemiz ekonomik, askeri ve istihbari alandaki başarılarıyla adından söz ettiriyor. Türkiye, küresel satranç tahtasında oyun kurucu bir aktör olarak müessir güç konumunu günden güne pekiştiriyor. Türkiye'nin ekseninin adı, uzun arayışlardan sonra bulduğu ve pekiştirdiği bir eksen olan Türkiye eksenidir.

Doğru zamanda ve doğru adımlarla milletimizin çıkarlarını hem diplomasi hem de askeri sahada cesaretle savunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, belki yarına bırakabilir, ancak ihanet ve teröre karşı mücadeleyi asla ertelemez.

Teröre ve teröristlere kesinlikle yer olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Özellikle 15 Temmuz gecesi 253 vatandaşımızı şehit eden FETÖ'cü hainlerin peşini bırakmamakta kararlıyız.