2022 yılında Elon Musk tarafından 44 milyar dolar karşılığında satın alınan X, yani eski adıyla Twitter, satın alma sonrasında önemli değişimlere uğradı. Musk'ın liderliğindeki şirket, yönetim kademesinde yapılan değişikliklerle dikkat çekti. Bugün ise Twitter'ın güncel değeri gün yüzüne çıktı. İşte bu önemli gelişmenin detayları!

Twitter güncel değeri, 12,76 milyar dolar!

Elon Musk, 2022 yılının ekim ayında Twitter'ı, yeni adıyla X olarak satın aldı. Şirketi devralmasının ardından isim ve simge gibi önemli değişikliklere imza atan ünlü işadamı, idari kısımda da reformlara gitti. Ayrıca, işten çıkarma ve ofis kapatma gibi kararlarla dikkat çekti. Bu süreçte X'in yönetimindeki değişiklikler ve alınan stratejik adımlar, sosyal medya platformunu yeni bir döneme taşıdı.

X1

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra, varlık yönetim şirketi Fidelity, detaylı bir analiz gerçekleştirdi. Yapılan çalışma, X'in güncel değerini gün yüzüne çıkardı. Paylaşılan sonuçlara göre, şirketin büyük oranda değer kaybettiği gözlemleniyor. Çalışmaya göre, Elon Musk'ın satın almasından bu yana X'in değeri %71 oranında düşüş yaşadı. Bu durum, platformun geçirdiği değişimler ve alınan kararlarla birlikte, finansal açıdan önemli bir dönüşüm sürecinin içinde olduğunu gösteriyor.

Değer kaybının etkisiyle şirketin değeri 12,76 milyar dolara geriledi. Bu düşüşle ilgili daha önce yapılan çalışmalara bakıldığında, örneğin, 2023 yılının mayıs ayında şirket değeri 15 milyar dolardı. Ancak, ekim ayında yaşanan gelişmelerle birlikte şirketin değeri 8 milyar dolara kadar düştü. Bu durum, X'in finansal performansındaki dalgalanmaları ve değerindeki değişimleri gözler önüne seriyor.

X-1

Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi

Yapılan araştırmalara göre, ekim ayına kıyasla X'in değerinin yaklaşık %50 arttığı görülmektedir. Ancak, değerdeki bu artışa rağmen, Musk'ın verdiği bir röportajda X'i boykot eden reklamverenlere yönelik küfürlü ifadelerinin, değer düşüşüne etkisi büyük oldu. Fidelity, Musk'ın platformu satın almasından sonraki ilk ayda Twitter hisselerinin düşüşe geçtiğini belirtiyor. Ayrıca, X'in finansal performansına dair sınırlı bilginin bulunması, şirketin hissedarlarının X'in hisselerini farklı bir perspektifle değerlendirebileceğini gösteriyor. Bu durum, X'in değerindeki dalgalanmaların ve şirketin gelecekteki finansal durumunun belirsizliğinin altını çiziyor.

Editör: Yağmur Sezgin