AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yeni düzenleme ile yurt dışından getirilen cep telefonlarının e-Devlet üzerinden 'Geçici Haberleşme' için başvuru yapıldığında, mobil cihazların kullanım süresinin 2 defa, her seferinde 30 gün uzatılabileceğini duyurdu.

Sırakaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı infografiğe göre, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanım süresi 180 güne çıkarılacak.

Bu düzenleme kapsamında, 120 günlük süre dolmadan e-Devlet üzerinden süre uzatımı talep eden kişiler, getirdikleri telefonlarını toplamda 180 güne kadar kullanabilecekler.

1-7

"EMEKLİLERE AİT ARAÇLAR DA 4 YIL KALACAK"

Sırakaya, yurt dışından emekli olan ve uzun süre Türkiye'de kalan vatandaşlar için getirilen yeni düzenlemeleri duyurdu. Bu yeni düzenlemeye göre, yurt dışından emekli olan vatandaşlar Türkiye'ye geçici olarak getirdikleri taşıtlar için 730 gün süre alacaklar. Bu sürenin tamamını kullandıktan sonra, vatandaşlar bir defaya mahsus olmak üzere taşıtlarının Türkiye'de 730 gün daha kalmasına izin veren bir düzenleme 2024'te yürürlüğe girecek.

Ayrıca, yurt dışında ikamet eden emekliler, Türkiye'ye getirdikleri araçların burada kalma süresini bir defaya mahsus olarak 2 yıl daha uzatabilecekler. İlk 2 yıllık süre dolmadan gümrük müdürlüklerine başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkarmadan 2 yıl daha süre verilecek. Bu uygulamadan Türkiye'de bulunan araçlar da yararlanabilecek. Yeni düzenleme 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

Riot Games'ten beklenmeyen gerileme Riot Games'ten beklenmeyen gerileme

2-7

Editör: Yağmur Sezgin