Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret
1 metreküp ve 1 kWh doğal gaz kaç TL ne kadar? Karadeniz'deki doğalgaz rezervlerinin Filyos'tan dağıtımının başlaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi ile evlerde doğal gaz kullanımında önemli bir indirim yapılması bekleniyor. Konutlarda metreküp başına doğalgaz fiyatlarında indirim yapılması planlanırken, 25 metreküpe kadar olan doğalgaz kullanımı ücretsiz olacak. Bu adımın, vatandaşların enerji maliyetlerinde önemli bir azalmaya yol açması bekleniyor. Karadeniz gazının kullanıma sunulmasıyla birlikte evlerde doğalgaz tüketiminde bir indirim yapılması bekleniyor. Devlet, belirlediği 25 metreküp ücretsiz doğalgaz tüketimi rakamıyla evlerin mutfakta kullandığı tüketim miktarına ve bazı evlerde sıcak su harcamalarına da yeteceğini düşünüyor. Bu uygulama ile devlet, her konutun doğalgaz faturasının 130 liralık bölümünü karşılamış olacak. Sanayi aboneleri için farklı bir tarife uygulanacakken, elektrik üretimi amaçlı tarife için de 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 10 bin lira olarak belirlendi.

1 METREKÜP VE 1 KWH DOĞAL GAZ KAÇ TL NE KADAR?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ocak ayına özel tarife tablosunu internet sitesinde yayınladı. Buna göre, konut tüketicileri için 1000 metreküp doğal gaz satış fiyatı, geçtiğimiz aya göre değişmeyerek 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 15 bin 833 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı, geçtiğimiz aya göre yüzde 12.73 düşüşle 18 bin lira olarak açıklandı. Fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmaktadır.

100 METREKÜP DOĞAL GAZ KAÇ TL?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesindeki son tarife tablosuna göre, 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 31 Mart 2023 tarihinden itibaren 4 bin 80 lira olarak belirlendi. 100 metreküp doğal gaz 408 TL yapmaktadır. BOTAŞ, doğalgazda fiyat tarifelerini aylık olarak hesaplıyor ve belirli dönemlerde güncelliyor.

1000 TL YE KAÇ METREKÜP DOĞAL GAZ ALINIR?

Filyos doğal gaz rezervlerinin dağıtılması sonrasında arama motorlarında çeşitli sorular merak konusu oldu. 1000 TL’lik doğal gazın metreküpü 208,3 olarak hesaplanmaktadır. Gündeme ilişkin güncel yeni gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim