AK Parti Ankara belediye başkan adayları isim listesi temayül yoklamasının ardından merak edilir oldu. 2024 yerel seçimlerinde Ankara AK Parti Büyükşehir ve İlçe Belediye başkan adayları listesi, il seçmeni tarafından araştırılıyor. AK Parti 31 Mart yerel seçimi belediye başkan adayları listesini açıklıyor. Peki Ankara AK Parti belediye başkan adayları 2024 listesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Ankara AK Parti büyükşehir belediye başkan adayı kim olacak, belli oldu mu?

AK PARTİ ANKARA ADAYLARI KİM OLACAK, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Bizim yapacağımız açıklamalarda a'dan z'yi hepsi sürprizdir hem de kazanma azmimizin göstergesi olacaktır. İstanbul adayını 6 Ocak Pazar günü duyacaksınız. Ankara adayını da Ankara'da açıklayacağız. Hayırlara vesile olsun." dedi.

2-20

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün akşam 2024 yerel seçimleriyle ilgili olarak AK Parti'nin bazı belediye başkan adaylarının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını, kalan adayların ise 15 Ocak'ta açıklanacağını ifade etmişti.

Çelik, "Şu anda kamuoyu araştırmaları ve toplantıların sonuçları doğrultusunda adayların isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın bir kısmının ilk açıklamasını bu Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde yapacağız. Geri kalan adayları ise 15 Ocak'ta Ankara'da açıklayacağız. Her iki açıklamada da seçim beyannamemizi de kamuoyuyla paylaşacak, detayları açıklayacağız. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor." demişti.

2024 muhtarlık seçimleri ne zaman? Yerel seçime kaç gün kaldı, ne zaman? 2024 muhtarlık seçimleri ne zaman? Yerel seçime kaç gün kaldı, ne zaman?

AK PARTİ ANKARA ADAYI KİM OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 2024 yerel seçimleri ve İstanbul, Ankara büyükşehir belediye başkan adayları hakkında şu ifadeleri kullandı:

"2024 yerel seçimleri ve belediye başkanlığı adayları konusunda Cumhur İttifakı olarak bir sıkıntımız yok. Ekibimiz, muhataplarımızla görüşmelerini yaptı ve yapmaya devam ediyor. Sayın Devlet Bahçeli ile bu konuda ana çerçevede görüşmelerimizi yaptık, adımlarımızı attık ve atmaya devam ediyoruz. Arkadaşlarımız aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor."

3-16

Cumhur İttifakı içinde sağlıklı çalışma şartları göze çarpıyor gibi görünüyor. Şu an itibarıyla bu sağlıklı süreci sıkıntıya sokmadan devam ettireceğiz. "Yeniden İstanbul" ve "Yeniden Ankara" hedeflerine ulaşmak için şehirlerimizin tamamında Cumhur İttifakı olarak seçim kazanmak için çok çalışmalıyız. İstanbul ve Ankara'nın yaşadığı zorluklar ortada. İllerimizde, vatandaşlarımızı karamsarlığa sürüklemeyecek adaylarla yeni bir sıçramayı gerçekleştireceğiz. Cumhur İttifakı olarak, 31 Mart seçimlerinde zaferle çıkmak için en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

AK Parti'de aday adayları için anket süreci başladı

AK Parti, yerel seçim öncesi aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Temayül yoklamalarının tamamlanmasının ardından anket sürecine geçildi. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirlerde seçimi kazanma potansiyeli yüksek isimler için anketler düzenleniyor. Anket sonuçları, aday belirleme sürecinde önemli bir gösterge olacak. Bu süreçte, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları dikkate alınarak seçmen profili üzerinden adaylar önerilecek.

1-20

AK PARTİ ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerle sohbet etti ve "Ankara adayını da 15 Ocak'ta Ankara'da açıklayacağız." dedi.

Editör: Yağmur Sezgin