Türkiye, yeni yılda uygulanacak asgari ücrete odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.30'da yapılacak asgari ücret toplantısı öncesinde işçi, işveren ve Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Beştepe'ye davet etti. Bu toplantı, gelecek yılın asgari ücretinin belirlenmesi için önemli bir adım olacak gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor

Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL? Oy kullanmama cezası var mı, uygulanacak mı? 2024 Oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdiği ilk iki toplantının ardından üçüncü toplantısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.30'da yapacak. Bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammı konusunu görüşmek üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. Toplantının ardından 2024 yılı asgari ücretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Komisyon, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirdi. Bu toplantılarda temel ekonomik veriler değerlendirildi ancak henüz belirli bir rakam ortaya konulmadı.

2024'te ikinci zam olmayacak

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücrete bu yıl sadece bir kez zam yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, temmuzda ikinci bir toplantının planlanmadığını ifade etmişti. Bakan Işıkhan, "İkinci bir zam yapmaya gerek olmayacak şekilde ilerlediğimize inanıyoruz. Tüm göstergeler olumlu yönde ilerliyor." şeklinde konuşmuştu.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: Yağmur Sezgin