Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi Beklenen oldu KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Ayasofya’ya girişler yasaklandı mı? 25 euro ile ikinci kata girilir mi? Ayasofya’da 24 Temmuz 2020’da kılınan cuma namazı ile 86 yılın ardından yeniden ibadet edilmeye başlanmış, müze statüsünden aslına yani camiye çevrilmişti. Müslümanların büyük büyük coşku ve sevinciyle karşılanan kararın ardından geçtiğimiz günlerde camiye girişlerde yeni düzenleme duyuruldu. 15 Ocak’tan itibaren geçerli olan düzenlemeye göre yabancı turistler camiye giriş için 25 euro ödeyecek.

Alınan karar sonrası Ayasofya’ya namaz için gelenler daha rahat ve insan kalabalığının azaldığı bir ortamda namaz kılmaya başladı.

AYASOFYA’YA GİRİŞLER YASAKLANDI MI?

Ancak söz konusu değişikliğin ardından farklı bir konu daha gündeme geldi. Sosyal medyada Ayasofya’nın ikinci katına dair bazı tartışmalar yer aldı. Ayasofya’nın ikinci katına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının girişinin yasaklandığı dile getirildi. Gazeteci Kemal Öztürk “Ayasofya üst katı ile ilgili bir video gördüm. Araştırınca iddiaların doğru olduğu gerçeğiyle sarsıldım. Ayasofya üst kattı 25 Euro karşılığında 15.01.2024 itibari ile sadece yabancıların ziyaretine açılmış.  Türk Vatandaşlarına parasını ödemek istemelerine rağmen ziyaret etmesi ise yasak. Bu da Vakıflar Genel Müdürlüğünün talimatıymış.” ifadeleriyle bir tweet paylaşımında bulundu.

25 EURO İLE İKİNCİ KATA GİRİLİR Mİ?  

Sosyal medyadan gelene tepkiler sonrası Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün söz konusu kararda değişikliğe giderek Ayasofya’nın ikinci katına yerli ve yabancı herkesin 25 euro ödemesi karşılığında girebileceğine karar verdi.

Editör: Katip Çelebi