Ayşenur Parlak kimdir, kaç yaşında? Ayşenur Parlak neden öldü, hastalığı neydi? Genç yaşlarda kanserle tanışan ve uzun bir süre boyunca hastalıkla mücadele eden Ayşenur Parlak, örnek bir direniş sergileyerek umut kaynağı haline gelmişti. Kemik kanseri teşhisi konduğunda sadece 12 yaşındaydı, ancak hastalığa karşı gösterdiği kararlılık ve pozitif enerji onu birçok kişi için ilham kaynağı yapmıştı.

Yıllar süren mücadelenin ardından Ayşenur Parlak'ın son sağlık durumu hakkında eşi Savaş Parlak tarafından yapılan açıklama, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Fenomen isim, kanserle verdiği mücadelede gösterdiği güçlü irade ve pozitif tutumuyla hatırlanacak ve onun hikayesi birçok kişiye ilham olmaya devam edecektir.

AYŞENUR PARLAK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1986 yılında İzmir'de doğan Ayşenur Parlak, kanser mücadelesiyle birçok kişiye umut ışığı olmuştur. Kemik kanseri, meme kanseri, lenfoma ve son olarak dördüncü evre kolon kanseri ile savaşmış, yaşadığı zorluklara rağmen pozitif enerjisi ve hayata karşı duruşuyla tanınmıştır.

Fatih Karahan kimdir, aslen nereli? Fatih Karahan kariyeri ve hayatı nasıl? Fatih Karahan kimdir, aslen nereli? Fatih Karahan kariyeri ve hayatı nasıl?

Ayşenur Parlak, 12 yaşındayken kemik kanseri teşhisi alarak eğitimine ara vermek zorunda kalmış, ancak azmi ve kararlılığı sayesinde liseyi tamamlamıştır. İstanbul'da üniversite eğitimine devam etmiş ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olduktan sonra ihracat uzmanı olarak kariyerine başlamıştır.

Hayatında aşık olduğu adamla nişanlanmış, ancak nişanlıyken meme kanseri teşhisi almıştır. Hızlı bir kararla evlenmiş ve tedavisine başlamıştır.

Eğitimini tamamladıktan sonra vergi memuru olarak kariyerine devam etmiş ve bir mucize gerçekleşmiş, hamile kalmıştır. Ancak, hamilelik sürecinin ardından üçüncü evre lenfoma teşhisi almıştır. Bu zorlu süreci de adeta bir zaferle atlarmış.

Ayşenur Parlak, "10 Amazon Yüksek Doz Yaşam" kitabının yazarlarından biri olarak da bilinmiştir. Lohusalıktan çıkmadan üçüncü evre lenfoma teşhisi alması, yaşadığı zorluklara rağmen yazdığı kitap ve paylaşımlarıyla pek çok insana ilham kaynağı olmuştur.

33 yaşında dördüncü evre kolon kanseri teşhisi alarak mücadelesine devam etmiş, sosyal medya hesabından tedavi süreçlerini paylaşarak destek arayanlara umut olmuştur. Ancak, acı haber eşinden gelmiştir.

AYŞENUR PARLAK NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

12 yaşında ikinci evre kemik kanserini, 27 yaşında birinci evre meme kanserini, 30 yaşında da üçüncü evre lenfomayı yenen Ayşenur Parlak, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla kısa sürede 517 bin takipçiye ulaşmıştır. Geçtiğimiz ağustos ayında 4. evre kolon kanserini yenen 37 yaşındaki 1 çocuk annesi Parlak, karaciğerinde tespit edilen kanserli hücre nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören fenomen, yaşam mücadelesini kaybetmiştir.

Editör: Haber Merkezi