Cevdet Akçay kimdir, kariyeri nasıl? Cevdet Akçay aslen nereli, kaç yaşında? Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı görevinden affını istedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de konuya ilişkin açıklama geldi. Şimşek, yürütülen ekonomi programının, kesintisiz ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti. "Fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

CEVDET AKÇAY KİMDİR, KARİYERİ NASIL, ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Osman Cevdet Akçay, 1961 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Akçay, eğitim hayatına The City University of New York, The Graduate School and University Center'da ekonomi alanında devam etti. 1990 yılında M.Phil ve 1992 yılında doktora derecesini alarak akademik kariyerine başladı.

İş hayatına 1985 yılında The City University of New York, The Graduate School and University Center'da doktora asistanı olarak adım atan Akçay, 1986-1990 yılları arasında Hunter College ve Baruch College'da öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ardından, 1990-1991 yıllarında Manhattan College'da misafir öğretim üyesi olarak görev aldı. 1992 yılında yardımcı doçent olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde akademik kariyerine devam eden Akçay, doçentlik unvanını aynı üniversitenin Ekonomi bölümünde elde etti. 2001 yılında Koç Üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli? Masterchef Tahsin kimdir, kaç yaşında? Masterchef Tahsin ne iş yapıyor, aslen nereli?

Akçay, 2009 yılına kadar öğretim üyeliği ile birlikte Koçbank ve daha sonra Yapı ve Kredi Bankası'nda başekonomist olarak görev aldı. 2009-2018 yılları arasında banka başekonomisti olarak görev yapan Akçay, Temmuz-Ekim 2018 tarihleri arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda, 2018-2023 yılları arasında ise Fiba Group, Holding ve Banka'da danışmanlık görevini üstlendi.

Editör: Haber Merkezi