Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi Heyelan soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi
Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret hakkında şunları söyledi: "Ocak ayında yaptığımız düzenleme, cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesini dolar bazında 455 dolar olarak belirledi. Temmuz ayında da aynı şekilde bir düzenleme yapacağız ve bu sefer aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oranı hedefliyoruz. Çalışmalarımız bu yönde hazır ve planlarımızı en kısa sürede hayata geçirmek için çalışıyoruz."

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Ankara milletvekili adayı Bilgin, Haber Global canlı yayınında Türkiye'nin gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Konuşmasına AK Parti'nin İstanbul'da düzenlediği "Büyük İstanbul Mitingi" ile milletin verdiği mesajla başladı. Bilgin, mitingde toplanan kalabalığın "Biz sizinle yürüyeceğiz" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırılara cevap verdiğini belirtti. Bilgin, Türkiye'ye yönelik saldırıların uluslararası medya ve siyaset çevrelerinden geldiğini söyleyerek, Türk milletinin bu saldırılara cevap verdiğini vurguladı. "Büyük yürüyüşün anlamını millet çok açık bir şekilde görmüş" diyen Bilgin, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade etti. Emekçilerin enflasyona karşı korunması konusuna da değinen Bilgin, AK Parti hükümetinin bugüne kadar bu konuda büyük bir çaba harcadığını söyledi. 700 binden fazla işçi kitlesiyle sürdürülen toplu sözleşme süreçlerinin bir müzakere süreci olduğunu ve sendikaların belirli bir noktaya gelerek uzlaştıkları ve uzlaşamadıkları noktaları ortaya koyduklarını belirtti. Bu aşamada hükümetin emeğin lehine olacak şekilde müdahale etmek durumunda olduğunu ifade eden Bilgin, sosyal devletin emekçileri hem sermayenin hem de devletin karşısında korumak zorunda olduğunu vurguladı. Bilgin, AK Parti hükümetinin bu görevle meseleye baktığını ve aşağı yukarı uzlaşma noktasına geldiklerini söyledi. Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bu uzlaşmanın nasıl şekillendiğini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Bilgin, güncel rakamın da yarın açıklanacağını ifade etti. Özetle, Bilgin Türkiye'nin gündemine ilişkin konularda görüşlerini paylaştı. AK Parti'nin İstanbul mitingiyle milletin verdiği mesajı vurgularken, emekçilerin korunması konusunda AK Parti hükümetinin büyük bir çaba harcadığını belirtti. Toplu sözleşme süreçlerinde hükümetin emeğin lehine olacak şekilde müdahale etmek durumunda olduğunu söyledi ve bu konuda uzlaşma noktasına geldiklerini açıkladı. Gündeme ilişkin güncel Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz. [caption id="attachment_8773" align="alignnone" width="1024"]Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması[/caption]

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Ankara milletvekili adayı Bilgin, Haber Global canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlediği "Büyük İstanbul Mitingi" ile milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırılara cevap verdiğini söyledi ve Türk milletinin bütün saldırılara cevap verdiğini belirtti. Bakan Bilgin, emekçilerin enflasyona karşı korunması için toplu sözleşme süreçlerinin yapıldığını ve müdahale ettiklerini belirtti. Emekçilerin sermaye ve devlet karşısında korunması gerektiğini ifade eden Bilgin, emekçilerin lehine bir uzlaşma sağlandığını ve bu uzlaşmanın yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Asgari ücret zammı ile ilgili olarak ise Bakan Bilgin, temmuz ayında yapılacak zamla birlikte tarihsel bir adım attıklarını belirtti ve asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmadığını söyledi. Temmuz ayında reel alım gücünü koruyacak şekilde bir düzenleme yapacaklarını dile getiren Bilgin, ocak ayında yapılan düzenlemenin en yüksek seviyeye çıkarıldığını ifade etti ve temmuzda aynısının yapılacağını söyledi. Bakan Bilgin, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunda da açıklamalarda bulundu ve EYT'nin yaklaşık 20 yıllık bir sorun olduğunu belirtti. Sistemin yaş ortalamasının düşük olması nedeniyle kaldıramayacağına dikkat çeken Bilgin, pandemi öncesinde hazırlık yapmaya başladıklarını ve yaş ortalamasının 50 olduğunu belirtti. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Bilgin, yaklaşık 1 milyon civarında kişinin maaşlarının bağlandığını ve bağlanamayanların da hızla bağlanacağını söyledi. Son olarak, Bakan Bilgin, emekli maaşlarına kademeli zam uyguladıklarını belirterek, 7 bin lira üzerinde olan maaşların 10 bine kadar belli bir oranda artırılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim