“İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı! “İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı!
Bakan Koca risk taşıyan hastanelerle ilgili konuştu. Bir ay önce Türkiye tarihinin en şiddetli depremleriyle sarsıldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 deprem 11 ilde hissedildi ve büyük yıkıma neden oldu. Depremin ardından sahadaki çalışmalara hız verildi ve hasar tespit çalışmalarına başlandı. Bu süreçte birçok binadaki ihmaller gün yüzüne çıkarıldı. Deprem sonrası önemli gelişmeleri Erişim Haber sayfamızdan takip edebilirsiniz. Ülke genelinde deprem senaryoları yeniden gündeme gelmeye başladı. Ev sahibi vatandaşlar oturdukları binaların dayanıklı olup olmadığını incelemek için başvurdu. Aynı zamanda sağlık ve eğitim kurumlarında da yetkililerce çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda İstanbul Valiliği, riskli bulunan 93 okulda eğitim yapılmayacağını duyurdu. Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6, Hatay'da 5,8 ve 6,4 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da eğitim, sağlık ve kamu kurumlarının yapı güvenliği konusu yeniden gündeme geldi. Dün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin boşaltılacağına dair duyurunun ardından bugün de Kağıthane Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınmasına karar verildi. [caption id="attachment_6773" align="alignnone" width="703"]Bakan Koca riski taşıyan hastanelerle ilgili konuştu Bakan Koca riski taşıyan hastanelerle ilgili konuştu[/caption]

2 hastane için tahliye kararı

Alınan bir kararda, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasının büyük bir bölümünün depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldığı açıklandı. Öte yandan Kağıthane Devlet Hastanesi için tahliye kararı alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Kağıthane Devlet Hastanesi'nin Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınarak hizmete devam edeceğini duyurdu. Ülke genelindeki sağlık tesislerinin depreme dayanıklılık konusunda harekete geçtiğini belirten Bakan Koca'dan konuyla ilgili güncel yeni bir açıklama geldi. Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: Sağlık kurumlarımız için ülke genelinde harekete geçtik. İstanbul'da sorunlu binaları olan 2 üniversite hastanemiz için adımlar atıyoruz. İstanbul Tıp Fakültesi olarak bilinen Çapa'nın mevcut yerleşkesinin inşaatı hızla tamamlanacak. Çapa'nın Hasdal Yerleşkesi'nin inşaatı hızlandırılarak devreye alınacak. Beylikdüzü Devlet Hastanesi ve Eyüp Devlet Hastanesi kendi hizmet binaları olana kadar bir İstanbul Tıp Fakültesi olan Çapa'nın kullanımına açık olacak. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin hemen yanında bulunan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açılacak. Cerrahpaşa'ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verme imkanına sahip olacak.

İSTANBUL'DA HANGİ HASTANEYE TAHLİYE KARARI VERİLDİ?

  • Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
İstanbul'da olası bir deprem tehlikesi nedeniyle bazı hastaneler boşaltılıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki binaların kapatılmasının ardından depreme dayanıklı olmayan binalardaki hastalar ambulanslarla tahliye ediliyor.
  • Kağıthane Devlet Hastanesi
Bakan Koca, Kağıthane Devlet Hastanesi'nin Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağını duyurdu.

Editör: TE Bilisim