CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın Yığılca ilçesinin aday tanıtım toplantısındaki ifadeleri büyük tartışmalara yol açtı. Partisinin adayı Önder Atasoy'u övmesiyle beraber Özcan, oy isteyecek kişileri yobazlıkla itham etmişti.

Özcan, "Önder kardeşimiz çok kıymetli biri. Bu yola cesaretle çıkması gerçekten takdire şayan. Ancak, gericilik ve yobazlıkla anılan bir yerde böyle bir kardeşin çıkması bence çok anlamlı." ifadelerini kullanmıştı.

Milletvekili Özcan'ın sözleri, Düzce'de büyük tepkilere yol açtı ve geniş kitleler tarafından kınandı.

Özcan, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, sözlerinin amacını aştığını ve özür dilediğini ifade etti.

"SÖZLERİM MAKSADINI AŞTI"

Talih Özcan, Yığılca ilçesindeki belediye başkanı aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gelen tepkiler üzerine kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Özcan, "Geçtiğimiz hafta sonu Yığılca ilçemizde, partimiz adına gerçekleştirdiğimiz Belediye Başkanı aday tanıtım toplantısında yaptığım konuşmada, 'gericilik ve yobazlık' ile ilgili sözlerim maksadını aşmıştır. Bahsi geçen cümlelerimdeki niyetim, yerelde Yığılca'ya ve Yığılcalı hemşehrilerime karşı bir eleştiri olamaz. Çünkü, onların da Düzce'nin evlatları ve bu ülkenin aydınlık yarınları olduğu tartışılmaz bir gerçektir." ifadelerini kullandı.

Özcan, bölge halkından özür dileyerek şu açıklamalarda bulundu:

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden iş birliği açıklaması Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nden iş birliği açıklaması

"Sözlerimde vurgulamak istediğim asıl şey; Ulusal anlamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin kurucu ve kurtarıcılarına karşı gerçekleştirilen eylemler ve söylemlerin artması, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini yok etmeye çalışanlara karşı mücadelemizin her zaman süreceğidir. Bu anlamda, Yığılca Başkan Adayımızın, modern, medeni, çağdaş ve laik bir Türkiye idealine ne kadar uygun bir profilde olduğunu anlatmak isterken, hatalı bir söylemde bulunarak kırdığım, üzdüğüm tüm Yığılcalı hemşehrilerimden özür diliyorum."

Editör: Yağmur Sezgin