Diş ağrısı nasıl geçer?

Diş ağrısını hafifletmek için oksijenli su, tuzlu su veya buğday çimi ile ağız gargarası yapma, karanfil yağı, vanilya özü veya sarımsak ezmesi gibi doğal yöntemler denenebilir. Ayrıca ağrıyan bölgeye soğuk kompres veya buz torbası uygulamak da yardımcı olabilir. Ancak şiddetli ve geçmeyen ağrılar için mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Eğer zonklayan bir diş ağrısıyla karşı karşıyaysanız, bu ağrıyı evde kendi başınıza geçiremeyeceğinizi bilmelisiniz çünkü bu tarz ağrılar genellikle dişin iç kaynaklıdır ve profesyonel müdahale gerektirebilir.

Diş etindeki tahriş kaynaklı ağrılar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçebilir. Bu süreçte o bölgeye baskı yapacak çiğneme hareketlerinden kaçının, daha yumuşak gıdaları tercih edin ve aşırı sıcak veya soğuk yiyeceklerden uzak durun. Sigara içmek de bu süreçte ağrıyı artırabilir.

Ağrıyı dindirmek için alkol veya kolonya gibi maddeler kullanmaktan kaçının çünkü bu ürünler diş eti tahrişine yol açabilir. Basit ağrı kesiciler geceyi rahat geçirmenize yardımcı olabilir ancak kesinlikle bir diş hekimine başvurmalısınız.

Diş sağlığınızı korumak için düzenli olarak ağız hijyeninize dikkat edin. Günde en az bir kez diş ipi kullanın ve dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın. Bu, yiyecek artıklarını ve plakları temizlemenize yardımcı olabilir. Yılda iki kez diş hekiminizi ziyaret etmek de önemlidir.

Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Diş ağrısının tedavisi için bir doktora gitmek önemlidir, çünkü ağrının kaynağını belirlemek gereklidir. Diş hekimi, bir muayene yaparak ağız, dişler, diş etleri, çene, dil, boğaz, sinüsler, kulaklar, burun ve boyunu kontrol eder. Bu şekilde ağrının sebebi daha kolay anlaşılabilir. Bazı durumlarda ağız röntgeni de istenebilir.

Eğer diş ağrısının sebebi bir çürükse, diş hekimi bu çürüğü dolgu veya benzeri malzemelerle tedavi edebilir.

Diş sinirinin enfeksiyonu durumunda, kanal tedavisi gerekebilir. Bakterilerin diş köküne inmesi enfeksiyona yol açabilir.

Domuz gribi bulaşıcı mı, belirtileri neler? Domuz gribi ilacı var mı, tedavisi neler? Domuz gribi bulaşıcı mı, belirtileri neler? Domuz gribi ilacı var mı, tedavisi neler?

Ateş, çene şişmesi gibi durumlarda, antibiyotik tedavisi başlanabilir. Gerektiğinde diş eti tedavisi sonrasında ağız ve diş temizliği yapılabilir. Enfeksiyonlar ilerleyip ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle tedavi edilmesi önemlidir.

Diş Ağrısına Hangi İlaç İyi Gelir?

Diş ağrısı nasıl geçer sorusu gündelik hayatta ihtiyacımı olan bir bilgidir. Her ağrı kesici diş ağrısına iyi gelmez ama kısa süreli hızlı çözümler için bu hapları bilmekte fayda var. Diş ağrısı için ağrı kesici ilaçlar oldukça çeşitli...

Diş Ağrısı İçin Ağrı Kesici İlaçlar

  1. Arveles
  2. Minoset Plus
  3. Majezik
  4. Parol
  5. Vermidon
  6. Dolorex
  7. Etol
  8. Dişinol
Editör: Yağmur Sezgin