Elon Musk, dikkatleri üzerine çekmek için rakip bir yapay zeka modeli olan xAI Grok'u tanıttı. Grok, iddialara göre mevcut yapay zeka botlarından daha üstün bir performans sergiliyor. Elon Musk'ın bu yeni yapay zeka modeli, yapay zeka alanında büyük bir çıkış yapmaya aday gibi görünüyor.

ELON MUSK, YAPAY ZEKA XAI GROK’U TANITTI

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda kendi yapay zeka çalışmaları için oluşturduğu xAI şirketinin geliştirdiği yapay zeka sistemini dün sınırlı bir kullanıcı grubu için aktif hale getirdi. Bu yeni platform, video izleme, canlı yayın ve yapay zeka destekli sohbet uygulamalarını X çatısı altında bir araya getiriyor.

Musk, xAI Grok adlı sistemin yanıtlarında esprili bir yaklaşım benimsendiğini ve şu ana kadar piyasaya sürülen diğer yapay zeka platformlarından daha üstün olduğunu belirtti. Grok ayrıca GPT-4'de bulunan internet erişimi özelliğini de içerecek.

Çin, Yapay güneş için şirket kuruyor! Çin, Yapay güneş için şirket kuruyor!

Elon Musk'ın bu yeni yapay zeka projesi, büyük ilgi uyandırmış gibi görünüyor.

GERÇEK ZAMANLI ÇALIŞACAK

Elon Musk, xAI platformu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Grok'un X platformu aracılığıyla gerçek zamanlı verilere erişimi var ve bu, diğer modellere göre büyük bir avantaj sağlıyor. Aynı zamanda esprili ve alaycı bir yapıya sahip" dedi. Musk, platformun erken erişim testlerinin tamamlandığında tüm kullanıcılara sunulacağını belirtirken, xAI için X platformunda Premium Plus abonelik gerekeceğini vurguladı. Şirket, yeni teknolojisini sadece Premium Plus aboneliği satın alan X platformu kullanıcılarına sunacak.

Editör: Haber Merkezi