Tuzla'da gerçekleşen bir açılış programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan yargılandığı dava sürecinde beraat etti. Daha önce basit yargılama yöntemiyle yapılan yargılama sonucunda da aynı suçlamadan beraat etmişti. Ancak tarafların itirazı üzerine dosya yeniden Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"SİYASİ ELEŞTİRİNİN ÖTESİNDE"

Şadi Yazıcı'nın avukatı, "İddia edilen suçun sadece siyasi eleştiri olmadığını, Şüpheli Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasında müvekkiline karşı birden fazla suç işlediğini düşünüyoruz. Hakaret içeren ifadeler kullanıldı ve bu konuda şikayetimiz devam etmektedir. Şüphelinin yasal yaptırımlarla karşılaşmasını talep ediyoruz" şeklinde ifade etti.

"SİYASİ ELEŞTİRİ VARDIR"

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Bolat, "Bu bir siyasi eleştiridir ve kötü ekonomi yönetimine karşı yapılmıştır. İfade özgürlüğü kapsamında bir siyasi eleştiridir. İmamoğlu, müştekiye hakaret etmedi, aksine oluşan tepkileri engellemeye çalıştı. Beraatini talep ediyoruz" şeklinde ifade etti. Ancak Cumhuriyet savcısı mütaalasında, Ekrem İmamoğlu'nun "Kamu görevlisine hakaret" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Kürşad Zorlu İyi Parti İstanbul ve Ankara adaylarıyla ilgili son durumu açıkladı Kürşad Zorlu İyi Parti İstanbul ve Ankara adaylarıyla ilgili son durumu açıkladı

İKİNCİ KEZ BERAAT ETTİ

Mahkeme, yaptığı değerlendirme sonucunda Ekrem İmamoğlu'nun suç işlemediği sonucuna vararak beraat kararı verdi. Bu durum, İmamoğlu'nun aynı dosyadan ikinci kez beraat etmesine yol açtı.

Kaynak: DHA