İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol'ün kırmızı bülteniyle aranan suç örgütü elebaşı ve 2 yabancı uyruklu şüphelinin İstanbul'da gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, halkın güvenliği için ulusal ve uluslararası düzeyde suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü belirtti.

INTERPOL TARAFINDAN KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN 2 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, halkın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Yerlikaya, hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bültenle aranırsa aransın, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacaklarını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, "Interpol kırmızı bültenle aranan ve Belçika'da ülke genelinde uyuşturucu dağıtımı organize eden örgüt elebaşı İngiliz uyruklu Mohammed Zakir Miah İstanbul Büyükçekmece'de, Interpol kırmızı bültenle Vietnam'da ağır yaralama suçuyla aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng İstanbul Bağcılar'da, düzenlenen Kafes-20 operasyonlarıyla yakalandılar." ifadelerini kullandı.

“İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı! “İHA’larımıza sahip çıkmıştı” diyerek paylaştı!

Yerlikaya, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları şube müdürlüklerince ortak çalışma sonucunda yakalanan iki şüphelinin detaylı bilgilerini paylaştı. Chen Xuefen'in Vietnam'a iade işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Bakan, suç örgütlerine karşı sürdürülen etkili mücadeleyi vurguladı.

Editör: Haber Merkezi