İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Biden'ın zor dönemde İsrail'e destek verdiğini ve elinden gelenin en iyisini yaptığını belirtti. Karhi, bu desteği takdir ettiklerini ve bu durumun gerçek bir dostluk örneği olduğunu vurguladı.

BAKAN KARHİ, ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

"Ama biz burada yaşıyoruz ve burası bizim ülkemiz. Atalarımızın tarihi mirası. Burada bir Filistin devleti olmayacak. Ürdün Nehri ile deniz arasında başka bir devletin kurulmasına asla izin vermeyeceğiz."

Shlomo Karhi ayrıca İsrail ile Filistin arasında 1993 yılında ABD himayesinde imzalanan anlaşmaya atıfta bulunarak, "Oslo'ya asla dönmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu! AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu!

Karhi, sosyal medya paylaşımında, "Başkan Biden'ın ifadesiyle Yahudi halkının güvenliği tehlikede. Kesinlikle evet. Filistin devleti onu tehlikeye maruz bırakacak." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Diğer bir Bakan olan Gideon Sa'ar ise Biden'ın savaştan sonra kurulan İsrail olağanüstü hal hükümetinin değiştirilmesinin gerekliliğiyle ilgili açıklamasına yorum yaparak, "şu anki hükümetin, tek olası hükümet" olduğunu ifade etti. İsrail gazetesi Yediot Ahronot'ta açıklamalarına yer verilen Sa'ar, "Artık iyi kararlar değil, gerekli kararlar alınmalıdır." ifadesini kullanarak, "Savaş sırasında olağanüstü hal hükümetinin devam etmesi önemli." dedi.

Sa'ar, hükümetin dağıtılmasının, "Hamas, Hizbullah ve İran'ı cesaretlendireceğini" savundu.

"Savaş sonrası durum" ile ilgili değerlendirmesinde şu görüşleri paylaştı: "Ne Batı Şeria'da ne de Gazze'de, Filistin terör devletini kabul edeceğiz. Orada güvenlik sorumluluğundan vazgeçmeyi kabul etmeyeceğiz. Batı Şeria'daki yerleşim yerlerine zarar vermeyi kabul etmeyeceğiz."

Likud Partisi'nden İsrail Meclisi'nde milletvekili olan Tsega Melaku ise Yediot Ahronot'un haberine göre, "Hükümet kurma meselesi, siyasi ve iç bir mesele." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Netanyahu'ya muhalefetiyle bilinen İşçi Partisi lideri Merav Michaeli, ABD'nin Gazze'deki savaşla ilgili çelişkilerine dikkat çekti.

Editör: Yağmur Sezgin