Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret Erdoğan’dan Mısır’a 12 yıl sonra ilk ziyaret
Kağıthane Devlet Hastanesi boşaltılacak. İstanbul'daki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin boşaltılmasının ardından 2005 yılında inşa edilen Kağıthane Devlet Hastanesi'nin boşaltılmasına karar verildi. Boşaltma gerekçesi, hastanenin depreme dayanıklı olmaması. Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremlerin ardından İstanbul'da da yapı güvenliği konusu gündeme geldi. Sağlık kuruluşlarının binalarında incelemeler sürüyor. Kağıthane Devlet Hastanesi'ndeki muayenesi tamamlandı. Depreme dayanıklı olduğu tespit edilen binanın taşınmasına karar verildi. Hastane kısa süre içinde boşaltılacak. Hastanenin iki hafta içinde Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi Seyrantepe binasına taşınması planlanıyor. Karar hastane personeline bildirildi.

2005 TARİHİNDE YAPILDI

Kağıthane Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ile İBB arasında imzalanan protokol kapsamında 18 Mayıs 2005 tarihinde inşa edildi. Aynı yılın Kasım ayında hastane poliklinik hizmeti vermeye başlamıştır. Dün şehrin en önemli hastanelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin binalarında incelemelerde bulunuldu. Yapılan inceleme sonucunda binaların depreme dayanıklı olmadığı belirlendi. Binaların yapısal yıkımı uzun süredir sosyal medyada tartışma konusu oluyor. Büyük bir kısmı kapatılan fakültenin sadece Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi açık olacaktır. Ayrıca tüm ameliyatlar durduruldu. [caption id="attachment_6228" align="alignnone" width="1024"]Kağıthane Devlet Hastanesi boşaltılacak Kağıthane Devlet Hastanesi boşaltılacak[/caption]

KAĞITHANE DEVLET HASTANESİ NEREYE TAŞINIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul Kağıthane Devlet Hastanemiz Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemize taşınarak hizmet vermeye devam edecek."

SEYRANTEPE ŞİŞLİ HAMİDİYE ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NEREDE?

Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Seyrantepe Ek Hizmet Binası Huzur Mah. Cumhuriyet ve Demokrasi Cad. No:1 Sarıyer/İstanbul (Huzur Mah. Muhtarlığı Karşısı) adresinde yer alıyor.

SEYRANTEPE ŞİŞLİ HAMİDİYE ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HAKKINDA

Resmi adı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olan Şişli Etfal Hastanesi, İstanbul'un Şişli ilçesinde yer almaktadır. 1899 yılında Sultan II. Abdülhamid'in fermanı ile kurulmuştur. 29 Ekim 1916'da Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra adı Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi olarak değiştirildi. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Halaskargazi Cd., 34371 Şişli, İstanbul adresinde bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim