Kalp sağlığı için ne yapılmalı, hangi besinler kalp sağlığını etkiler, zararlı yiyecekler neler, kalp krizine yol açan faktörler nelerdir; hepsi bu haberde detaylıca ele alınıyor. Tadına doyulmaz dediğimiz ancak kalp için büyük tehdit! Kalp krizi riskini artıran besinler… Stresin kalbin düşmanı olduğu söylense de sofralarımızda hala yer verdiğimiz bazı yiyecekler açıkça kalp krizine davetiye çıkarıyor.

1-5

Kalp, bedenimizin yaşam enerjisini taşıyan, vücudun temel işlevlerini destekleyen önemli bir organdır. Bu yüzden kalp sağlığını korumak, genel sağlığımıza dikkat etmekle eşdeğerdir. Bu nedenle tükettiğimiz besinlere özen göstermek, kalp sağlığımızı korumak için büyük önem taşır.

2-5

Yemeklerde, atıştırmalıklarda ve tatlılarda sıkça kullanılan margarin, lezzet verdiği kadar sağlığa da zararlı olabilir. Uzmanlar, sofraların en tehlikeli unsurlarından birinin margarin olduğunu belirtiyor. Çünkü margarin, kalp krizi riskini artırabilecek potansiyele sahip.

3-3

Bazı yiyeceklerin insan sağlığı üzerindeki etkileri oldukça önemlidir. Günlük olarak tükettiğimiz bazı gıdalar, masum gibi görünseler de aslında sağlığımız için büyük riskler taşıyabilirler. Belki de fark etmeden kalbimizi yorup, kalp krizine zemin hazırlayan besinler vardır...

Domuz gribi bulaşıcı mı, belirtileri neler? Domuz gribi ilacı var mı, tedavisi neler? Domuz gribi bulaşıcı mı, belirtileri neler? Domuz gribi ilacı var mı, tedavisi neler?

4-3

Sanayi ürünü kekler, renklendirilmiş şekerli sütler, kızartmalar ve tatlandırıcı katkılı kahvaltılık gevrekler gibi gıdalar, kalp ve damar sağlığı için oldukça riskli olabilir.

5-2

Özellikle paketli tatlılar, cipsler, dondurmalar ve şekerlemeler gibi atıştırmalıklar, beslenme açısından önerilmeyen bir gıda grubunu oluşturuyor.

6-2

Özellikle işlenmiş gıdalar ve yüksek miktarda tuz içerenler, örneğin turşu, zeytin ve et suyu, kalp sağlığı açısından risk oluşturabilir.

Editör: Yağmur Sezgin