Kızıl Goncalar yayından kaldırıldı mı? Kızıl Goncalar devam edecek mi? RTÜK'ün, 9 milyon TL idari para cezası ve 2 kez program durdurma cezası verdiği "Kızıl Goncalar" dizisi, izleyiciler tarafından bu akşam ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Gold Film'in imzasını taşıyan dizi, RTÜK'ün aldığı karara karşı hem FOX kanalı hem de yapım şirketi tarafından açılan dava ile gündemde kalmıştı.

KIZIL GONCALAR YAYINDAN KALDIRILDI MI, DİZİ DEVAM EDECEK Mİ?

Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı dizi, tarikat-seküler aile hayatlarını ele alarak, tarikatların kamusal alandaki ve devlet dairelerindeki etkisini inceleyen bir temaya sahiptir. İlk bölümüyle ekrana gelen dizi, iktidara yakınlığıyla bilinen bazı yayın organları ve tarikatlar tarafından eleştirilmiş ve hedef gösterilmiştir.

RTÜK, diziyi incelemeye alarak, bu durumu resmi bir platformda değerlendirmiş ve dizi hakkında soruşturma başlatmıştır. Ayrıca, dizinin tanıtım afişlerine yönelik boyalı saldırılar da gerçekleşmiştir. Dizi çekimleri için alınan mekan izinleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir.

RTÜK, dizinin yayın politikasına uyulmaması nedeniyle Fox TV'ye yüzde üç idari para cezası ve iki kez program durdurma cezası vermiştir. Yapımcı Faruk Turgut, mahkemenin RTÜK'ün kararını onayladığını duyurarak, "Bu akşam yayın yok. İdare mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK'ün yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar'ın yayınını yapamıyoruz." şeklinde bir açıklama yapmıştır.

Serdar Ortaç'tan sevenlerine 'kumar' uyarısı Serdar Ortaç'tan sevenlerine 'kumar' uyarısı

Editör: Haber Merkezi