Serdar Ortaç'tan sevenlerine 'kumar' uyarısı Serdar Ortaç'tan sevenlerine 'kumar' uyarısı
Kızılcık Şerbeti yayını yarıda kesildi! Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına şiddet sahnesi nedeniyle RTÜK, diziye 5 hafta yayın durdurma ve 1,5 milyon TL para cezası verdi. Dizinin zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği adam tarafından camdan aşağı atılmıştı. Başrollerini Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç ve Müjde Uzman gibi oyuncuların paylaştığı Kızılcık Şerbeti'nin yayınlanma durumu ise lisans iptali riski nedeniyle belirsizliğini koruyor. Kanal, RTÜK'ün kararına itiraz etme kararı aldıklarını açıkladı.

KIZILCIK ŞERBETİ YAYINI YARIDA KESİLDİ!

Dün akşam beklenmedik bir gelişme yaşandı ve Ankara İdare Mahkemesi, Kızılcık Şerbeti dizisi hakkındaki yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. Bu kararın hemen ardından, dizinin son bölümü yayınlanmadan özetine geçildi. Konuyla ilgili olarak Show TV tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının iptali nedeniyle, Kızılcık Şerbeti dizisi yarıda kesilmiştir. Aldığımız bu kararın hukuki sonuçları için yasal süreç devam etmektedir. İzleyicilerimize anlayışları için teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı. Show TV'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Ankara İdare Mahkemesi, Kızılcık Şerbeti dizisi hakkındaki yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. Bu karar, dizinin özetinin yayınlandığı sırada geldi ve Kızılcık Şerbeti yayından kaldırıldı. RTÜK'ün "kadına şiddeti özendirme ve cinsiyet ayrımcılığı" gerekçeleriyle 5 program durdurma cezası verdiği Kızılcık Şerbeti'nin yayını, mahkeme kararının şifahi olarak bildirilmesi üzerine durduruldu. Dizi yerine RTÜK tarafından kanala gönderilen belgeseller yayına alındı. Show TV açıklamasında, karara itiraz edileceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kızılcık Şerbeti'nin kadına şiddet sahneleri nedeniyle ceza alması ve ardından yaşanan yürütmeyi durdurma kararının iptal edilmesi, gündemi meşgul eden bir konu oldu. Show TV'nin avukatları, RTÜK'ün verdiği cezaya itiraz etti ve sosyal medyada "RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma" etiketiyle kampanya başlatıldı. Olaya sanatçılar da dahil olmak üzere birçok kişi tepki gösterdi. Konu hakkında kamuoyunda farklı görüşler dile getirildi.

KIZILCIK ŞERBETİ KONUSU NE?

Kıvılcım, eşinden boşandıktan sonra iki kızını inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmiş, iyi eğitimli, realist ve modern bir kadındır. Çocuklarının mutluluğunu ve başarısını görmek en büyük isteğidir. Ancak büyük kızı Doğa, üniversiteye başladığı ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenir ve kocasının muhafazakar ailesiyle tanışması Kıvılcım'ı şoke eder. Kızılcık Şerbeti, iki farklı aile arasında kalan bir aşk hikayesidir. Doğruları aynı olsa da yöntemleri farklı olan bu iki uç aile, Doğa ve kocası Fatih arasında bir engel teşkil eder. Ancak Doğa, aşklarının tüm farklılıkları aşabileceğine inanmaktadır. Yeni dizi film ve programlar; ünlülerin yaşamı ve magazini yakından takip için Erişim Haber sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim