Serdar Ortaç'tan sevenlerine 'kumar' uyarısı Serdar Ortaç'tan sevenlerine 'kumar' uyarısı
Magarsus yeni 2 sezon ne zaman hangi gün başlıyor? Merve Dizdar ve Çağlar Ertuğrul'un başrollerini paylaştığı 'Magarsus', BluTV platformunda 10 Ağustos'ta izleyiciyle buluştu. İlk sezonu büyük bir ilgiyle karşılanan 'Magarsus', kısa süre içerisinde ikinci sezon onayı alarak başarısını perçinledi.

MAGARSUS YENİ 2 SEZON NE ZAMAN HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

'Magarsus' dizisinin hayranları, yeni sezonun ne zaman başlayacağını merak ediyor. BluTV'nin yeni sezon lansmanında duyurulan yapımlar arasında 'Magarsus'un ikinci sezonuna dair bir bilgi bulunmuyor gibi görünüyor. Bu nedenle dizinin takipçileri bir süre daha yeni sezonun başlamasını beklemek zorunda kalacak gibi görünüyor.

MAGARSUS DİZİ KONUSU NEDİR?

Sarıbahçe adlı sahil ilçesi, dört tarafını narenciye bahçeleriyle çevreleyen ve Magarsus Antik Kenti'ne sırtını dayamış bir bölgedir. Sarıbahçe, narenciye ticaretiyle uğraşan Kurak ailesinin, hem kendi aralarındaki ilişkilerini hem de bölgede etkili olmak isteyen diğer dış güçlerle olan mücadelesini ekrana getiriyor.

MAGARSUS DİZİ OYUNCULARI KİMLER?

Magarsus dizisinin oyuncu kadrosunda Ercan Kesal, Berkay Ateş, Çağlar Ertuğrul, Merve Dizdar, Burcu Gölgedar, Cem Bender, Sümeyye Aydoğan, Uğur Uzunel ve Menderes Samancılar gibi başarılı isimler yer almaktadır.

MAGARSUS NEDİR NE DEMEK?

Magarsus Antik Kenti, Adana'ya 49 km uzaklıktaki Karataş İlçesi'nin 4 km batısında bulunan Dört Direkli mevkiinde konumlanmıştır. Bu antik kentin tarihi MÖ 5 ila 4. yüzyıllara kadar uzanmaktadır. Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait yazıtlar, sikke ve diğer resmi belgelerde kentin ismi genellikle "Mallos" olarak geçmektedir. Antik yazar Strabon'a göre, bu kent Troia Savaşı sonrasında bölgeye gelen Mopsos ile Amphilokhos tarafından kurulmuştur. Strabon, Amphilokhos'un kısa bir süre sonra Argos'a döndüğünü, ancak daha sonra tekrar Mallos'a geri dönerek Mopsos ile aralarında bir iktidar mücadelesi başladığını ve her ikisinin de öldüğünü, sonrasında ise bu iki liderin kentin farklı bölgelerine gömüldüğünü belirtir. Kentte yer alan Athena Magarsia Tapınağı, Helenistik dönemde Doğu Akdeniz'in en önemli kehanet merkezlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Başlangıçta Antik Yunanlıların egemenliği altındayken, daha sonra bir süre Perslerin egemenliği altına girmiştir. MÖ 330 yılında Büyük İskender, İssos'ta Pers kralını mağlup ettiğinde, Magarsus Antik Kenti de Büyük İskender'in egemenliği altına girmiştir. 1800 yıl önce yaşamış olan antik coğrafyacı Arianos'a göre, Büyük İskender bölgeye geldiğinde, Ceyhan Nehri üzerinde bir köprü inşa ettirmiş ve önce Magarsus kentine gelmiştir. Burada Athena Magarsia Tapınağı'nı ziyaret etmiş, sunular sunmuş, ardından efsanevi kent kurucusu Amphilokhos'un mezarını ziyaret etmiş ve daha sonra bu bölgeyi terk ederek Mallos'a gitmiştir.

Editör: TE Bilisim