Mehmed Kısakürek kimdir neden vefat etti? Mehmed Kısakürek aslen nereli mesleği ne? Büyük Doğu Yayınları'nın sahibi ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Mehmed Kısakürek, aramızdan ayrılmıştır. Mehmed Kısakürek, aynı zamanda ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu olarak bilinir. Kendisi Türkiye'nin kültürel ve edebi dünyasına önemli katkılarda bulunmuş bir isimdi.

MEHMED KISAKÜREK KİMDİR ASLEN NERELİ MESLEĞİ NE?

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in en büyük oğlu olan Mehmet Kısakürek, 1943 yılında İstanbul'da doğmuştur. Aynı yıl babası Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu Dergisi'nin yayın hayatına başladığı yıl olarak kayıtlara geçmiştir. Mehmet Kısakürek'in çocukluk yılları, babası Necip Fazıl Kısakürek'in zaman zaman hapiste bulunduğu bir döneme denk gelmiştir, bu nedenle babası ile pek çok zaman birlikte olamamıştır. Mehmet Kısakürek, Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olmuştur.

Babası Necip Fazıl Kısakürek'in 1983 yılında vefat etmesinden sonra, en büyük mirası olan Büyük Doğu Yayınevi'ni faal bir şekilde sürdürmüş ve babasının gün yüzüne çıkmamış eserlerini yayınlamıştır. Aynı zamanda Büyük Doğu Yayınları'nın sahibi olarak görev yapmış ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Cevdet Akçay kimdir, kariyeri nasıl? Cevdet Akçay aslen nereli, kaç yaşında? Cevdet Akçay kimdir, kariyeri nasıl? Cevdet Akçay aslen nereli, kaç yaşında?

Mehmet Kısakürek, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları Bölüm Başkanı olarak görev yapmış ve aynı üniversitenin Avrupa Birliği Eğitim Programları ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) Kurumsal Koordinatörü ve ECTS/DS Türk Danışmanı olarak görev almıştır. Ayrıca, evli ve 2 çocuk sahibi olduğu bilinmektedir. Mehmet Kısakürek, Türkiye'nin kültürel ve akademik alanlarına katkılarıyla tanınan bir isim olarak hatırlanacaktır.

Editör: Haber Merkezi